Who Shot Biggie and Tupac (2017)

Am vazut inca un documentar despre moartea celor doi mari rapperi, Tupac si Biggie. Precedentul, "Murder Rap", e destul de clar, iar "Who Shot Biggie and Tupac" ajunge la aceleasi concluzii. Mi-a placut si acest documentar pentru ca investigatia a fost facuta bine, de catre un jurnalist de investigatii (Soledad O'Brien), asistata de Ice-T, care i-a deschis toate usile care altfel ramaneau inchise. In documentar apar si criminali care nu mai pot calca in SUA, criminali care sunt in puscarie sau arestati la domiciliu. E foarte interesant sa vezi ce are fiecare de spus si sa incerci sa citesti printre randuri.

Suge Knight, care vorbeste mult si prost, a spus totusi ceva interesant: chiar daca asasinii celor doi rapperi sunt cunoscuti si au decedat, asta nu inseamna ca cele doua cazuri ar trebui clasate. Exista oameni in jurul celor doi asasini care i-au ajutat, precum soferul masinii in care era Orlando sau politistii corupti care l-au ajutat pe Poochie - si, totusi, nimeni nu a mai fost arestat pana la urma.

Daca vreti sa intelegeti mai bine ce s-a intamplat, mai ales episodul de la Quad Studios si primele gloante incasate de Tupac, acest documentar va aduce putin mai multa lumina in acel caz. Si daca aveti drum prin New York, va recomand sa va opriti la 723 7th Avenue, ca sa vedeti pe viu acel hol si sa puteti pune toata povestea in context.

Blah, blah, blah