De ce au murit Tupac si Biggie acum 19 ani

Am vazut recent un documentar exceptional despre cum au murit Tupac si Biggie. Pentru cei interesati: Murder Rap: Inside the Biggie and Tupac Murders.

De-a lungul timpului au existat tot felul de conspiratii si de povesti. In acest documentar se vorbeste cu dovezi despre persoanele implicate si teoriile sunt inlocuite de marturii ale unor martori.

Din pacate, povestea e atat de simpla incat devine trista. Incredibil de trista. Daca vreti sa aflat varianta pe scurt, cititi mai departe. Daca nu, uitati-va la film.

Tupac si Biggie au fost prieteni. La un moment dat au semnat cu case de discuri rivale. Patronul casei de discuri la care era Tupac dadea angajatilor lui niste lanturi de aur cu medalion in forma logo-ului casei de discuri, in editie limitata. Patronul lui Tupac facea parte dintr-o gasca de cartier. Un golan oarecare din gasca rivala a prins un angajat al casei de discuri, l-a batut si i-a furat lantul cu medalion, pe care l-a dus patronului casei de discuri rivale (cea a lui Biggie), ca trofeu, si a primit 5000 de dolari pe el. Golanul a fost vazut la un moment dat intr-un cazino de catre angajatul pagubit, care le-a zis lui Tupac si patronului sau, dupa care toti au sarit pe golan si l-au batut. Golanul s-a enervat, si-a strans prietenii si l-a impuscat pe Tupac, ranindu-l si pe patron. Patronul ranit si-a dat seama de faptul ca cei care au tras in el erau apropiati ai patronului rival si atunci si-a pus un prieten din gasca, un asasin, sa-l ucida pe Biggie, angajatul-vedeta al patronului rival.

Practic, fiecare dintre cei doi patroni a comandat uciderea "vacii de muls" a celuilalt. Suge Knight, patronul lui Tupac, e in puscarie de multi ani, din cauze care nu au legatura cu cele doua crime. Puffy Combs e in continuare in libertate. Au trecut 19 ani.

Blah, blah, blah