RDS vrea sa ofere stocare in cloud

Cu un cont gratuit la Mail.ru si unul platit la ADrive.com, pot spune ca stocarea asta in cloud ca masura de siguranta a datelor m-a prins. Singura problema cu utilizarea serviciilor externe este viteza de upload, iar la contul gratuit mai e si problema cu limitarea exagerata pentru marimile de fisiere. Dar despre asta am mai scris.

Am aflat de cateva zile ca RDS pregateste prima oferta serioasa de stocare 'in cloud' din Romania. Mai sunt cativa astfel de provideri la noi, insa nu au prezentat incredere, iar ofertele lor nu au fost atractive. In schimb, de fiecare data cand RDS a facut o lansare, lucrurile au depasit asteptarile. Sa speram ca si de data asta o sa fie ceva care sa trezeasca interesul oamenilor pentru backup off-site.

Momentan, meniul este ascuns si nefunctional in Digi Care:

digi storage 1

Daca vrei sa-ti creezi un cont, vei avea parte de o eroare pentru ca serviciul nu a fost inca lansat. Site-ul storage.rcs-rds.ro este, insa, in picioare:

digi storage 2

Sper ca serviciul sa nu depinda de vreo aplicatie proprie (vezi Voda Cloud), iar pe langa clasicul web file management si aiba si acces FTP. Si sa poti stoca, la sume convenabile, macar 1TB de date, pentru ca oferte cu spatiu mai putin sunt peste tot...

Blah, blah, blah