Nu toti fanii Aerosmith sunt oameni minunati

Titlul face referire la un articol mai vechi, dar cele doua povesti nu au legatura.

In primavara lui 2016 am aflat ca s-au pus in vanzare pachete VIP pentru turneul Whitford/St. Holmes la preturi foarte mici, de numai 125 USD, cu tot cu meet&greet. Mi s-a parut un pret excelent si am abordat o tipa cu care mai discutasem pe net si pe care o rugasem sa-mi ia CD-ul "Reunion" atunci cand va merge la concert, pe 17 iunie. I-am spus ca ii trimit banii pentru meet&greet, ea urma sa aiba parte de intalnirea cu trupa (mai ales ca il cunostea pe Derek St. Holmes, "I used to date the base player for Ted Nugent when Derek was lead singer many many years ago") si apoi planul era sa-mi trimita mie pachetul VIP cu bunatati, al carui transport prin DHL trebuia sa-l achit eu - inca 100 de dolari.

I-am trimis tipei primii 125 de dolari si am asteptat ziua concertului. Ea s-a dus la concert in Detroit si a participat si la meet&greet, a luat pachetul VIP si a facut o poza cu trupa. Apoi am mai discutat putin, a zis ca o sa mai dureze pentru ca venea in vizita mama ei, a mai trecut timpul, a zis ca e bolnava, ca e in spital si tot asa.

Dupa vreun an si ceva, timp in care i-am trimis cam un mesaj la 2-3 luni, a decis sa-mi dea block pe Facebook, ca sa n-o mai deranjez. M-am enervat, am contactat politia din oraselul respectiv si a sunat-o chiar seful politiei, caruia i-a spus la telefon aceleasi minciuni: ca o sa-mi trimita pachetul, ca a fost bolnava etc.

Desigur, dupa atata timp, situatia era clara. Inainte sa-mi iau adio, pentru ca la mine speranta moare ultima!, am dat un search pe Google dupa cabinete de avocatura in zona respectiva si am descoperit o firma cu nume romanesc: Moldovan. Dupa ce i-am sunat si am vorbit cu avocatul Moldovan (al carut bunic era roman!), am inteles ca mai bine ma linistesc - chiar daca as fi dat-o in judecata, nu as fi obtinut decat returnarea banilor, nu si bunurile dorite.

Intre timp am contactat managementul trupei, carora le-am explicat ca imi doresc mult un CD din pachetul VIP din 2016, anume single-ul "Good Time Baby", care s-a editat exclusiv pentru pachetele VIP de atunci. Mi-a raspuns un tip care a spus ca nu mai au CD-uri, dar mi-a trimis mp3-ul piesei pe care o auzisem numai in inregistrari de concerte pe Youtube pana atunci.

Eram aproape resemnat cand, surpriza, am primit o alerta pe Ebay. Un tip a pus in vanzare un pachet VIP fix de la concertul Whitford/St. Holmes din Detroit! Singurul pachet VIP complet pus in vanzare pe Ebay! Pretul de inceput era $30 si am pus un prim bid, ca sa fiu sigur. Apoi am asteptat cateva zile pentru ca licitatia sa ajunga la final. A mai licitat cineva, dar am reusit sa castig cu $35, iar costul total cu transport si taxe incluse a fost de... $99.59! Adica fix suma pe care ramasese sa i-o transfer tipei din SUA pentru a-mi trimite, practic, acelasi pachet. Coincidenta? Eu zic ca nu.

Despre meet&greet, tipul de pe Ebay mi-a zis ca a fost foarte misto: "They were so cool. Easy to talk to. Was able to hang out on the bus for a couple minutes. Derek was happy to be home in Detroit". Pachetul contine o poza cu autograf, single-ul "Good Time Baby" cu autograf, albumul "Reunion" in varianta dublu-CD cu autograf, un badge, un coaster, doua pene de chitara intr-o cutiuta si punga VIP:

Ma simt bine ca mi-am implinit dorinta de a avea aceste obiecte, dar raman cu un gust amar in urma intregii experiente. Si nu cred ca voi mai apela la persoane complet necunoscute pentru astfel de favoruri - nu din cauza banilor pe care i-am pierdut, ci din cauza experientei nefericite, a nervilor si a posibilitatii clare de a nu obtine ce imi doresc.

Concluzia e ca exista multi fani Aerosmith care sunt oameni de calitate, dar mai sunt si jigodii printre ei. La fel ca-n viata.

Blah, blah, blah