Gata, s-a decis cand incep lucrarile la noul stadion al lui Dinamo!

Demolarea stadionul Dinamo va incepe in primavara lui 2022, conform administratorului judiciar, Razvan Zavaleanu. Trebuie sa demolezi ca sa poti construi, e logic, nu? Dupa ce se termina demolarile, CNI se apuca de constructia noului stadion, care vor dura maximum doi ani.

"Am discutat cu comandantul Clubului Sportiv Dinamo, iar in opinia dumnealui in primavara vor intra buldozerele. Am discutat lucrurile acestea raportat la posibilitatea noastra de a juca pe acest stadion care exista, pana in primavara, iar in aceste zile avem diverse discutii sa vedem unde ne putem muta", a declarat Zavaleanu.

La momentul asta se pare ca nu exista nici autorizatile pentru a incepe demolarea stadionului existent, dar eu zic sa nu se mai agite. La primul cutremur cade singur. De fapt, fiind in groapa, nu prea are unde sa cada, daca ma gandesc mai bine.

Daca in primavara lui 2022 se demoleaza stadionul actual si lucrarile la cel nou dureaza doi ani, inseamna ca va fi gata in primavara lui 2024. Eu zic sa-l inaugureze de 1 aprilie.

Costul total pentru ridicarea noii arene se pare ca va ajunge la 100 de milioane de euro, ceea ce ar fi suficient pentru un super stadion, in cazul in care nu se sifoneaza din bani. 33.000 de locuri nu e mult, dar e destul pentru un stadion cochet.

Printre facilitatile noului stadion se numara:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu pana la 200 locuri
  • spatii incapatoare pentru echipe, cu patru vestiare, doua sali de incalzire, spatii pentru staff-ul tehnic, oficiali si organizatori
  • o boxa generoasa pentru presa
  • spatii pentru publicul VIP, incluzand 12 loje, spatiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri si restaurant
  • spatii pentru spectatorii cu dizabilitati
  • tribune integral acoperite, toate locurile avand o buna vizibilitate catre teren

Pentru o perspectiva corecta, trebuie mentionat ca actualul stadion Dinamo are o capacitate de 15.032 de locuri. A fost inaugurat in 1952 si renovat o singura data, in 2007.

Blah, blah, blah