Concertul Robbie Williams, crucea romanului

O sa incep acest articol cu o marturisire: nu am fost la concertul Robbie Williams de la Bucuresti. Nu sunt prea multe piese care sa-mi placa si am preferat sa-l vad live, pe net, daca tot au decis sa-l transmita.

Am fost, in schimb, la Rolling Stones in 2007, pe cea mai calda vreme din tot acel an, cod portocaliu si toate cele. Am ajuns la portile stadionului pe la 16:30 si am stat in soarele arzator pana a decis sa apuna. Caldura ne-a fost partener de alergare cand s-au deschis portile si am zburdat 200 de metri ca sa ajung la gard. Ajuns acolo, am baut un pahar de apa si al doilea mi l-am turnat in cap. Atata tot - pana am ajuns acasa, pe la vreo 2 noaptea.

Acum, sa revenim la concertul lui Robbie Williams. Citeam aberatiile unui anume Bunescu, care analizeaza concertul prin prisma faptului ca el nu s-a dus pregatit si afirma cu nonsalanta ca "cei de la ambulanta NU aveau nici macar o sticla cu apa plata". Asa e, domnule Bunescu, cei de la Ambulanta trebuie sa faca stocuri ca sa te adapi matale. Nu stiai ca ti se face sete daca mananci urda la pranz?

Si mai sunt si altii care n-au gasit sa cumpere apa inainte de a intra la concert - oare chioscul de la Izvor e singurul loc in care puteau cumpara ceva de baut in drumul lor catre Casa Poporului?

Circula pe net fotografii cu zecile de mii de oameni care au suferit de sete, precum cea de mai jos:

robbie_williams

La o simpla cautare pe net am gasit una si mai tare, de la Festivalul Coachella de anul acesta, unde nu s-a plans nimeni ca n-are 'apica':

coachella_2015

Nimeni nu se intreaba oare cei care stau la gard cum ajung ei acolo, cum fac sa nu se deshidrateze si sa nu moara? Spre exemplu, la concertul AC/DC, desfasurat in aceeasi piata cu cel al lui Robbie Williams, am ajuns la 12:30. Da, la pranz. Concertul a inceput la 22:30. In aceste 10 ore am baut o sticla de apa la jumate inainte sa intru si, daca imi amintesc bine, un pahar cu energizant si unul cu apa inauntru. Fara mancare, fara drumuri la toaleta, fara a parasi baricadele.

Desigur, la concertul lui Robbie Williams au fost multe chestii aiurea cu organizarea. Da, la alte concerte (vezi Metallica pe stadionul Cotroceni in 2008) s-a dat apa gratis celor de la gard, care stateam in ploaie de pe la 16:30. La Viena in 2008 au fost destule garnituri de tren pentru a ajunge de la concertul Madonnei pana in centrul orasului in jumatate de ora de la incheierea spectacolului. Deci se poate si mai bine. Dar de aici si pana la a te lamenta si a face plangeri impotriva organizatorului concertului e cale lunga.

Daca vrei confort, daca nu rezisti fizic sau psihic, daca energia unui concert nu te face sa uiti de tine, atunci stai acasa. E aer conditionat, e apa rece si poti sa pui pauza la DVD ca sa te duci la baie fara sa pierzi vreo piesa sau locul pe canapea.

Blah, blah, blah