Dupa discutia despre branding-ul prost inteles, ar trebui sa vedem si reversul medaliei: exista si companii care inteleg ca e mai bine sa te integrezi in design decat sa fii ca nuca-n perete.
Compania Sportsbet are logo-ul in culorile alb/negru si verde:
Sportsbet este sponsorul principal de pe tricourile jucatorilor de la Watford, o echipa de fotbal din Anglia. Tricourile respective pentru sezonul in curs arata astfel:
Avand in vedere ca cei de la Watford au culorile oficiale galben, rosu si negru, era prea mult ca logo-ul sponsorului sa fie cu verde si alb, astfel ca propunerea grafica a fost ca logo-ul sa preia culorile clubului. Mai mult, din cauza design-ului, logo-ul sponsorului este jumatate galben, jumatate negru Tricourile arata bine, dar ma intreb cum de a trecut acest design de regulile stricte ale clasicului manual de branding al celor de la Sportsbet?
Prin contrast, avem si sponsori care nu vad mai departe de limitele rigide si stupide ale manualului de branding: iata cum aratau tricourile echipei Dinamo la vremea cand Orange sponsoriza echipa:
Arata absolut jalnic, de parca s-ar fi aplicat un autocolant cu banda aia neagra!
Din pacate, cand te lovesti de astfel de sponsori, nu poti decat sa decizi daca vrei sa faci o varza pe tricou sau sa renunti la bani. Iar renuntatul nu este intotdeauna o optiune reala.