A doua dezamagire adusa de oferta Gigabit de la RDS

Acum ceva timp am scris despre prima dezamagire adusa de oferta Gigabit de la RDS. Iata ca a venit timpul pentru a doua: azi s-a implinit o luna de cand am facut cererea pentru abonamentul Gigabit si nu s-a intamplat nimic.

La conferinta de presa de lansare a noilor oferte s-a spus in repetate randuri ca infrastructura este pregatita pentru noile abonamente, atat in zonele de case, cat si la blocuri. Din pacate, realitatea este cu totul alta. La cablare nu s-a tinut cont de ordinea depunerii cererilor, ci s-au upgradat intai conexiunile din zonele unde infrastructura permitea deja acest lucru fara modificari suplimentare. In plus, in zonele unde este nevoie de upgrade la echipamente, prioritate au clientii noi in fata celor existenti. Cu alte cuvinte, sa castige noi abonati, ca aia vechi sunt deja acontati. Model tipic de 'business'.

Cu cat stau si ma gandesc, cu atat imi trece cheful si vad mai multe minusuri decat plusuri. Avand in vedere ca vitezele de 100+ MB/s vor fi doar in marele LAN RDS, deducem usor ca in afara de 10 minute castigate la downloadul unui film HD cu multi peersi RDS, altceva nu se va schimba. Aceeasi viteza externa, acelasi ping, aceleasi routari...

Astept in continuare sa ma sune cei de la RDS pentru instalare. Probabil vor veni pe 31 decembrie, sa-mi creasca viteza de Revelion.

5 comentarii

 1. 18 Nov 2013 la 23:30

  eu unul in semn de protesc mi-as baga si upc

 2. 18 Nov 2013 la 23:44

  si eu mi-as baga fara TV, in locul uneia din cele 3 conexiuni RDS.

 3. 20 Nov 2013 la 11:15

  atunci in semn de dizgratie fata de iupisi mai baga 3 conexiuni rds

 4. 20 Nov 2013 la 11:15

  3 conexiuni gigabit ;)

 5. 20 Nov 2013 la 15:11

  niciodata constructiv, mereu ironic...

Blah, blah, blah