Windows 7 Professional Retail (cu SP1 integrat)

Mi-am cumparat acum un an si ceva Windows 7 Professional Retail. Nu aparuse inca SP1 si nu am vrut sa mai astept, mai ales ca facusem un upgrade si nu puteam ramane pe XP.

De curand m-am gandit ca ar fi timpul sa reinstalez Windows-ul si pentru ca nu sunt un fan al service pack-urilor adaugate dupa instalare, ci integrate in kit, m-am gandit sa sun la Microsoft sa le cer un disc cu SP1 integrat.

La pretul pe care il percep pentru versiunea retail la Windows 7 Professional (aproximativ 1000 de lei), m-am gandit ca nu e nici o problema sa-mi dea un disc cu SP1, mai ales ca discul in sine e inutil fara licenta (serial).

Raspunsul celor de la Microsoft a fost de-a dreptul hilar. Intai s-au oferit sa-mi dea un disc ce continea numai SP1, desi nu asta cerusem. Apoi mi-au spus pe fata ca nu pot (a se citi: "nu vor") sa-mi dea un Windows cu SP1 integrat. Si au adaugat nonsalant ca daca fac rost de un astfel de disc, il pot folosi sa-mi instalez sistemul de operare si va functiona si activarea.

Microsoft nu e prietenul tau si nu ma asteptam la favoruri, dar mi se pare logic ca atata timp cat dau discuri cu SP1 pe ele, pot da foarte bine si discuri cu Windows 7 cu SP1 integrat, corespunzatoare licentei pe care ai achizitionat-o. S-ar putea sa nu inteleg eu anumite aspecte juridice, dar chiar mi se pare acelasi lucru.

Pana una-alta, am facut rost de la un prieten de Windows 7 Professional Retail cu SP1 integrat si i-am facut o imagine cu Nero, poate aveti si voi nevoie de asa ceva.

windows 7 pro

Download Windows 7 Professional Retail (SP1 integrated): unzip, dupa care unrar.

Part 1 | Part 2

Blah, blah, blah