Wideband - Internet la 50 Mbps in SUA

Comcast, un provider de servicii digitale din SUA, va introduce in urmatoarele luni un abonament la internet cu specificatii foooarte atragatoare:

- viteza download: 50 Mbps (aprox. 6.2 MB/s)

- viteza upload: 10 Mbps (aprox. 1.2 MB/s)

- pret: 140 USD/luna

Momentan, romanul de rand are acces la retelele de cartier care ofera 100 Mbps intern sau la RDS cu 50 Mbps. Nu vorbesc de UPC, pentru ca acolo netul merge execrabil, in orice zona din capitala.

Nu va dura mult (3 ani?) si viteze de ordinul megilor pe extern vor ajunge si la noi acasa. Sa vedem atunci, daca tot userul de rand e inarmat cu fibra, writer si blankuri blu-ray, cine mai poate opri pirateria. Nu poti stopa tehnologia, ea avanseaza impotriva oricaror oprelisti. Consecinta va fi ca se va umbla la shararea continutului. Asa cum l-a luat FBI-ul pe-ala care-a sharat melodiile GnR, la fel se vor inchide trackere, se vor vana adminii site-urilor de #-day, ne intoarcem in epoca de piatra :). Batranul IRC si serverele FTP vor ajunge din nou la mare cautare...

Sper din tot sufletul sa nu fie asa. Pe de alta parte, furtul e furt si sunt sigur ca organele (MPAA, RIAA si altele de genul) se vor destupa si vor actiona mai largit geografic si mai eficient.

Noi sa fim sanatosi!

Blah, blah, blah