Viceprimarul Sectorului 2 preia stindardul in dezbaterile despre noul stadion Dinamo

Daca n-ati mai auzit demult o aberatie despre stadionul Dinamo si va era dor de declaratii publice bazate pe nimic, iata ca avem un new entry, o figura noua in peisaj: Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2. Acesta a purtat un dialog cu reporterii GSP acum vreo cateva zile si a scos un sirag de perle demne de Luvru. Cele mai importante afirmatii sunt mai jos. Bucurati-va de... discutii despre fotbal :)

Reporter: S-ar putea spune ca implicarea dumnevoastra este doar o miscare de PR care sa va castige electorat in lupta pentru postul de primar. 
Viceprimar: Fiind intr-o functie publica, orice faci poate fi considerat o miscare de PR. Probabil ca trebuie sa nu faci nimic ca sa nu faci PR sau ceva de genul acesta. Poate fi considerat si asa, dar eu vreau o baza moderna pentru copiii Sectorului 2 si pentru clubul de fotbal Dinamo.

R: Cum vreti sa va implicati exact?
V: Cei de la Ministerul de Interne s-au blocat singuri prin niste contracte facute de-a lungul timpului, fapt ce impiedica modernizarea stadionului. Astfel s-a ajuns ca inainte de Campionatul European din 2020 sa nu faca nimeni stadionul. E o imagine proasta si pentru Bucuresti si pentru Sectorul 2.

R: Ca sa puteti face ceva, trebuie sa ajungeti la un acord cu ACS Dinamo, societatea detinuta de Nicolae Badea, care are drept de administrare pe perioada nedeterminata.
V: Daca exista dialog...

R: Ministrul Carmen Dan a tot avut dialog si nu s-a ajuns la un numitor comun. 
V: Cred ca nu a fost un dialog destul de bun. Daca era, se rezolva.

R: Inteleg, dar ma simt nevoit sa repet: societatea lui Nicolae Badea are drept de administrare pe perioada nedeterminata. Sa fim seriosi, dumneavoastra ati renunta pur si simplu la un asemenea avantaj?
V: Eu cred ca domnul Badea nu e o persoana absurda care sa se opuna modernizarii.

R: Nu s-a opus, dar a cerut sa aiba in continuare anumite drepturi asupra noii arene. Aici a fost de fapt problema care a oprit CNI-ul sa demareze constructia.
V: Eu nu am intrat in detaliile negocierii, dar cred ca printr-un dialog onest, deschis si transparent se poate gasi o solutie.

R: Aveti un plan de rezerva in cazul in care domnul Badea va refuza conditiile Primariei?
V: Repet, nu cred ca se poate sa nu se rezolve prin dialog. Domnul Badea a fost actionarul clubului atat timp si este dinamovist, sigur nu se va opune din ambitie. Putem gasi o formula.

R: Exista varianta sa compensati in vreun fel societatea ACS Dinamo?
V: Se poate ajunge si la aceasta varianta. Dar nici nu ar fi bine sa va spun toate variantele la care ma gandesc acum, inainte de a avea discutia cu cei de acolo. Sunt convins ca, daca baza trece la Primarie, pot gasi solutii pentru aceasta problema. Permisibilitatea Primariei in a prelua locatia grevata de sarcina aceasta si a ajunge la o intelegere cu ACS Dinamo este mult mai mare decat la CNI, care trebuie sa preia un teren lipsit de sarcini. De fapt, asta e problema. CNI trebuie sa construiasca pe un teren liber de sarcini. Primaria poate investi chiar si pe un teren grevat de sarcina lui ACS Dinamo. Putem ajunge mult mai usor la o intelegere. Primaria are o plaja mult mai mare de actiune in acest sens fata de Consiliul National de Investitii.

R: Cati bani este Primaria dispusa sa bage in constructia stadionului?
V: Putem aloca in jur de 30 de milioane de euro pentru toata baza.

Nu stiu de ce, dar mi se pare ca se incearca o alta manevra. Sa vedem ce se va intampla.

2 comentarii

  1. 13 Mar 2019 la 20:31

    WOW! Nu stiam de faza asta, mersi! Din fericire pentru restul saracilor de pe lumea asta, ca sa nu fim invidiosi pe Sergio Ramos, eu stiu o chestie. Am intrebat-o pe Amanda, tour managera lor in 2010, daca Aerosmith canta la nunti sau la alte evenimente, ca eu auzisem cate o faza din presa despre Joe si Steven. Mi-a zis ca singurele aparitii sunt la prieteni, deci Sergio Ramos n-are nici o sansa :)

    Cat despre AC/DC... habar n-am :-"

Blah, blah, blah