Vechiul velodrom vs. noul stadion Dinamo

A trecut ceva timp de cand n-am mai scris despre construirea noului stadion Dinamo :-"

Fanii-actionari ai lui Dinamo si-au indreptat atentia catre vechiul velodrom, din spatele stadionului Dinamo, cel care apartine de Clubul Sportiv. Sperantele suporterilor stau in posibilitatea ca MAI sa obtina o Hotarare de Guvern prin care velodromul sa fie daramat, acest lucru fiind blocat de mai multe asociatii care nu sunt de acord cu intrarea buldozerelor pe amplasamentul velodromului.

O asociatie a ciclistilor si una a vecinilor dimprejurul velodromului au dat deja in judecata CS Dinamo si Consiliul Local al Capitalei. Locatarii din apropiere nu sunt deloc de acord cu toata agitatia care s-ar produce in cazul in care velodromul s-ar transforma in santier, in timp ce reprezentantii asociatiei ciclistilor spun ca mai exista doar doua astfel de velodromuri in toata Europa, iar un astfel de obiectiv nu trebuie sa fie demolat pana nu va fi inlocuit cu altul nou.

Singurul functional din tara, velodromul Dinamo a fost construit in anii '50 si mai este utilizat din cand in cand de elicopterele SMURD ale Spitalului Floreasca pe post de spatiu de aterizare. Velodromul, o pista speciala, din beton, este folosit si de divizia de ciclism a Clubului Sportiv Dinamo. In eventualitatea in care asociatiile de ciclisti si cele de locatari ar ceda in fata presiunilor venite dinspre MAI, constructia unui stadion pe amplasamentul velodromului s-ar extinde si spre terenurile "Piti Varga" si "Florea Dumitrache", care sunt in administrarea ACS Dinamo, societatea lui Nicolae Badea. Acesta detine in continuare, pe o perioada nedeterminata, drepturile asupra bazei sportive din "Stefan cel Mare", acesta reprezentand si principalul motiv pentru care o noua arena nu s-a construit in locul celei actuale.

Pe scurt: noua constructie nu se poate face in locul vechiului stadion, ca nu s-au inteles cu Badea, asa ca le-a venit ideea sa construiasca in locul velodromului, unde ar trebui sa intre pe alte doua terenuri administrate... tot de Badea. Din lac in put, pe romaneste.

Blah, blah, blah