Unde sunt filmele bune?

In anii '90 aveam parte de filme misto in fiecare an. Numai in '94 au fost "The Shawshank Redemption", "Clerks"si "Forrest Gump", adevarate capodopere cinematografice. In ultimii ani, insa, nu prea m-a impresionat nimic din ce a produs Hollywood-ul. Culmea, sunt cateva filme romanesti care mi s-au parut misto, precum "Toata lumea din familia noastra", "Doua lozuri" sau "Hawaii". In rest, putin, foarte putin.

In ultimii 20 de ani mi-au placut fix 12 filme, din care trei sunt cele romanesti amintite anterior, unul e brazilian si opt sunt facute de marile studiouri americane. De vazut, am vazut foarte multe filme, insa majoritatea m-au lasat cu un gust amar. Nu mai sunt idei, se recicleaza mult, efectele speciale eclipseaza lipsa povestilor interesante, producatorii sunt mai interesati de diversitate, de personaje gay sau de culoare, decat de firul epic.

Nu stiu ce va aduce urmatoarea decada, dar eu nu mai am sperante prea mari. Poate de-aia a luat avant si Youtube-ul, oamenii prefera sa consume continut original direct la cei care au ideile. Pana seaca si izvorul asta.

Blah, blah, blah