Unde esti, femeie?

Unde esti, tu, femeie, care tii casa si copiii? Unde esti, femeie, tu, care ai slujba in trei schimburi si casa si curte si copii? Tu, care pleci cu rata pana la tesatoria din Bucegi, unde lucrezi la 12 razboaie de tesut in paralel. Care cresti patru fete frumoase si sanatoase si le educi si le croiesti un drum in viata. Tu, care te ocupi de tot in lipsa sotului, plecat deseori in delegatie... unde esti, tu, femeie? Care iti culci fetele si te apuci de spalat rufe, iar cand se scoala copiii esti tot cu rufele in lighean. Care tii casa si masa si animale in curte si scoti ce e mai bun din oamenii din jurul tau... ai disparut, femeie? Oare mai esti aici, printre noi?

Femeie nu inseamna o fata care-si pierde virginitatea. Femeie nu inseamna o fata care tocmai si-a sarbatorit majoratul. Femeie nu esti doar ca ai vagin si nu penis. Femeie inseamna mult mai mult decat toate astea de mai sus la un loc.

Cherchez la femme mult si bine, in curand n-o veti mai gasi. Pentru ca femeie inseamna de zece ori mai mult decat poate oferi o fata in timpul dintre job, club, shopping si un joint. Si Facebook. Si ce-or mai fi, care-or mai aparea.

Dar resemnare? Niciodata. Unde esti, tu, femeie?

8 comentarii

 1. 26 Jun 2011 la 01:32

  Sigur titlul nu trebuia sa fie Unde esti, Isaura ? :P

 2. 26 Jun 2011 la 03:02

  Nu. E o poveste reala, de viata.

 3. 26 Jun 2011 la 10:48

  Daca e o poveste reala de viata atunci este o poveste foarte trista

 4. 26 Jun 2011 la 11:59

  pe de-o parte ai dreptate. din nefericire alegi un stil foarte meschin de a exprima chestia asta. da, societatea altereaza. dar femeia nu e omul ala care face totul in timp ce barbatul se ocupa cu "job, club, shopping si un joint. Si Facebook. Si ce-or mai fi, care-or mai aparea." si stai tu linistit, mai sunt destule femei care muncesc, fac copii, eu grija de treburile casei in colaborare cu barbatul pe care l-au ales. mai exista normalitate. dar pentru aia care sunt dispusi sa puna osul, nu doar sa-l admire p-al altuia.

 5. 26 Jun 2011 la 12:00

  au, nu eu. ca eu nu. :D

 6. 26 Jun 2011 la 14:38

  Laura, al doilea comentariu e genial :))
  mi-e lene sa fac polologhie pe tema asta. am scris pe scurt un regret pe care-l pot dezvolta pe 10 pagini. dar lumea n-ar sta sa citeasca si nici io n-am chef sa scriu atata.

 7. 26 Jun 2011 la 21:05

  Dar tu, barbate unde esti? :P

  Vremurile se schimba si cred ca exista o definitie a femeii pentru fiecare perioada de timp, era, decada, spune-i cum vrei. Plus ca si voi barbatii sunteti mereu in cautarea a altceva, nici voi nu stiti exact ce...astazi femeia de langa tine este buna, perfecta, ceea ce trebuie dar maine...maine te trezesti dorindu-ti alta, mai altfel...

 8. 27 Jun 2011 la 02:48

  eu sunt un om rau si zic ca femeia aia de care vorbesti tu face mai mult rau umanitatii decat bine. In primul rand, pentru ca exista ei permite feministelor sa depiteze tone de ineptii. In al doilea rand, pentru ca, din pacate, ineptiile lor se bazeaza pe o idee valida: nu-i corect. Nu-i corect sa ai astfel de asteptari de la cineva pentru simplu motiv ca s-a nascut cu un vagin si nu cu un penis. E, in teorie, la fel de rau ca a spune unde esti, negrule, care erai sclav si-mi lucrai plantatia zi si noapte. Doar ca afirmatia ta e (inca) acceptata de majoritate iar cealalta e condamnata.

Blah, blah, blah