Un MKV Player

Drumul de la DivX 3 pana la player-ele DivX standalone a fost lung si anevoios, presarat cu incompatibilitati tehnice si legale (adica procese). Intre timp, lumea s-a mai desteptat, cum era si normal. Acum, rip-urile de la Blu-Ray si HD-DVD sunt fisiere bine conturate, ce incorporeaza video, multiple-audio, multiple-subtitles. Mai tineti minte cat de greu era sa faci un avi codat DivX 3 cu coloana sonora in 2 limbi?

Deoarece standardul rip-uit nu se afla nici el intr-o postura prea comoda, era imposibil sa se evidentieze player-ele standalone care sa suporte standardul dezvoltat de Matroska, MKV. Pe langa asta, cata lumea are in casa un televizor capabil sa faca cu adevarat diferenta intre DVD si MKV?

TViX HD M-5100SH

Exista si oameni care isi incearca norocul: TViX HD M-5100SH este ultimul model din gama celor care de jumatate de an incoace pot reda fisiere MKV. Si pe chipsetul cui se bazeaza? Aceiasi Sigma Design...

Una hirundo non facit ver, cum am invatzat printr-a 9-a. Adica cu un player nu se face primavara. Dar e un inceput, avand in vedere ca si pretul e rezonabil: 439$.

Blah, blah, blah