Trupa Rockabella e o oaza de talent in muzica romaneasca

Pe solista trupei Rockabella, Teodora Morosanu (fosta Tanase), am cunoscut-o in 2007, cand activa in trupa Evo. Vocea ei m-a impresionat intai in concerte, iar apoi am avut ocazia sa o ascult si la repetitii, unde era de fiecare data la fel de stralucitoare. Consider ca Evo a fost una din cele mai bune trupe romanesti din toate timpurile, iar pe Youtube gasiti mostre ale talentului membrilor ei.

Dupa despartirea trupei Evo nu am mai auzit de Teo vreme de cativa ani. Am vazut-o la un moment dat la Vocea Romaniei - cateva momente pe net, pentru ca nu am dat niciodata atentiei show-ului. Iar apoi nimic, pana de curand, cand am aflat ca activeaza de ceva timp in trupa Rockabella.

Am descoperit, pe site-ul trupei, toate albumele si single-urile lansate pana acum si le-am ascultat cap-coada de mai multe ori. Le gasiti de cumparat si pe Qobuz sau Bandcamp, daca doriti sa sustineti muzica de buna calitate. E atat de multa nevoie de inteligenta muzicala - asa as putea s-o numesc - in muzica de azi, dominata de negative copiate, peste care vin versuri stupide rostite de voci autotunate. Trupe care sa aiba ceva de spus din toate punctele de vedere au fost extrem de rare in muzica romaneasca si mai mereu s-au dezintegrat, precum Cargo, Timpuri Noi, Partizan sau Evo. Sper din tot sufletul ca Rockabella sa aiba un viitor stralucit, o merita din plin.

Piesa mea preferata este "Iata-ne aici" si o puteti asculta pe site-ul trupei, alaturi de intreaga discografie.

Blah, blah, blah