Transportul cu RATB poate deveni gratuit

Aproximativ 60% dintre cei care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun ale RATB nu valideaza cardul pentru achitarea calatoriei, conform Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice Bucuresti (AMRSPB). Banii incasati de RATB de la calatori reprezinta o parte infima din necesarul financiar al Regiei. AMPRSP propune RATB mai multe solutii pentru cresterea veniturilor. Una dintre ele este prestarea gratuita a serviciul de transport public. Reprezentantii municipalitatii preconizeaza ca eliminarea cheltuielilor cu personalul pentru casiere si controlori, pentru achizitionarea cardurilor sau pentru intretinerea si exploatarea centrelor de vanzare ar aduce profit regiei chiar si in conditiile renuntarii la tarifarea calatoriilor. Alte solutii, mai mult sau mai putin aberante, propun eliminarea gratuitatilor pentru pensionarii cu venituri mai mari sau introducerea in autobuze a unui sistem care sa sustraga automat bani de pe cardurile de calatorie, imediat ce calatorul s-a urcat in mijlocul de transport, fara ca acestea sa fie validate.

O alta propunere vizeaza cresterea pretului pentru o calatorie de la 1,3 la 1,8 lei. Potrivit reprezentantilor AMPRSB, aceasta masura ar aduce un plus la buget de aproape 60 de milioane de lei anual. Dintre toate masurile propuse, aceasta din urma este singura care a fost luata in considerare pana acum de conducerea regiei. Consiliul General al Municipiului Bucuresti nu a aprobat insa pana acum scumpirea calatoriei cu mijloacele de transport ale RATB.

6 comentarii

 1. 8 Jul 2015 la 11:59

  In Craiova e 2 lei biletul de vreo 5 ani de zile.
  Daca il iei de la sofer platesti 2.5 lei(taxa de comoditate).
  Tinand cont ca in Bucuresti sunt distante foarte mari, si mai au si aer conditionat, eu zic ca s-ar justifica majorarea, macar la 1.5 lei. Dar si 2 lei nu e asa mult, tinand cont ca transportul public e decent, mai putin in orele de varf...

 2. 9 Jul 2015 la 15:11

  niciodata nu o sa fie tranaportul public suprateran gratuit.....in 25 de ani de la revoluție de cate ori ai simtit ceva pozitiv concret facut de autorități??? si daca e sa vorbim de transporturi in general....deja ne afundam..

 3. 18 Jul 2015 la 06:29

  am citit in presa ca a mai avut loc o sedintza a baietilor inteligenti care se ocupa de pb in cauza asi pe langa mai multe propuneri care au fost luate in discuție inclusiv cea de mai sus...s-a ajuns la concluzia ca cea care este cea mai buna si serioasa varianta este cresterea prețului biletelor....

 4. 18 Jul 2015 la 17:08

  hahahaha clasic :)) deci cresterea preturilor e o solutie in orice domeniu in Romania :-j

 5. 27 Jul 2015 la 16:10

  POATE PUI SI TU IN APLICARE STRATEGIA ASTA ,,,,

 6. 27 Jul 2015 la 19:28

  da, la fotbal o s-o pun :-j

Blah, blah, blah