Tragediile si politica: "The 33"

"The 33" este un film aparut anul trecut, cu Antonio Banderas in rolul principal. Povestea filmului este drama celor 33 de mineri prinsi sub pamant timp de 2 luni in urma surparii unei mine in Chile in 2010.

the-33

Filmul nu e cel mai bun, dar este interesant pentru a vedea povestea pe care nu am vazut-o la televizor. Tot ce stiam din stirile care au inconjurat globul acum 5 ani e ca minerii au scapat cu bine. Filmul detaliaza putin povestea lor.

La final exista cateva cadre cu adevaratii mineri, unul dintre ele fiind cel de mai jos:

the_33_today

N-am rezistat si i-am numarat. 32 :) Am cautat sa aflu de ce apar numai 32 in film si povestea m-a mirat si intristat in egala masura.

Minerul care nu apare in poza finala de grup si nici in cadrele de pe generic este Franklin Lobos Ramirez. Dupa ce filmul a fost finalizat, inainte de adaugarea scenelor de final cu adevaratii eroi ai acestei drame, Lobos a facut cateva comentarii pentru a o sustine pe candidata de stanga la presedentia tarii, socialista Michelle Bachelet. Filmul a fost finantat, in parte, de presedintele in exercitiu (la acel moment) Sebastián Piñera, care a decis sa-l excluda pe Lobos din film.

Asta e politica, iar oamenii mici atata pot, sa vada numai 2-3 metri in fata lor, ca niste personaje din jocurile de strategie de pe computer.

 

Blah, blah, blah