Telekom mai face o magarie: a sters toate mesajele de pe forum

Am intrat azi pe forumul Telekom pentru a vedea ce se mai discuta despre serviciul Telekom TV, care functioneaza atat de prost pe PC. Stupoare! Cei de la Telekom au sters absolut toate mesajele vechi la inceputul lunii aprilie si au luat-o, practic, de la zero!

Un utilizator a creat un thread nou pentru a comenta aceasta schimbare:

Care-i faza ca ati sters absolut toate mesajele noastre ? Ati rezolvat toate problemele gata ? Gunoiul sub pres ?

Desigur, raspunsul corporatist nu a intarziat sa apara, de la acelasi Silviu Stefan, singurul care scrie pe acel forum din partea Telekom:

Forumul a fost reconceput de la zero, lucru pe care l-ai observat atât tu cât și restul utilizatorilor.

Această acțiune a fost luată deoarece am decis să refacem structura comunității și să o îmbunătățim. Prin această modificare, dorim să avem mai mult control asupra tuturor subiectelor și mesajelor ce vor fi postate, prin încadrarea lor în categoria corectă și prin oferirea unui răspuns ajutător în timp optim. Ne gândim ca subiectele să nu se repete pe aceeași temă, iar soluțiile să fie cât mai clare și cât mai ușor de identificat din partea fiecărui client ce ajunge să caute o informație aici, în comunitate.

În viitorul apropiat, Forumul va fi actualizat cu diverse postări legate de situațiile des întâlnite, cu scopul de a explica pașii corecți de urmat în cadrul rezolvării unui deranjament sau a unei situații comerciale, fără a mai contacta serviciul de relații cu clienții.

Ca plan de lungă durată, dorim să venim mai mult în ajutorul vostru prin posibilitatea de a deschide un tichet de deranjament chiar din această arie. Dacă până în prezent Forumul nu era o alternativă a centrului de relații cu clienții, acum îl vom ghida (în limita posibilităților) către această zonă. Vom încerca să dezvoltăm un mod de lucru eficient pentru a trata cat mai multe solicitări primite din partea voastră chiar aici, fară a mai implica în mod direct centrul de relații cu clienții.

Momentan doar am ajuns să punem baza. Sunt sigur că te vei bucura de o formă a rezultatului final la care ne dorim să ajungem în acest viitor apropiat.

Un alt utilizator le-a raspuns cu un mesaj verde-n fata:

ce vrajeala ieftina..vreti doar sa prostiti lumea in continuare cu politica voastra comunisto-dictatoriala. Unde sunt mutate posturile vechi domnule Silviu Stefan??Eu vad posturi doar din luna aprilie incepand..unde sunt cele de luna trecuta..de lunile trecute??Vorba domnului de mai sus..mutati gunoiul sub pres doar prin metoda asta ieftina de suprimare a parerilor exprimate de clientii/fostii vostri clienti.Rusine..pana la urma adevarul tot iasa la iveala.

Conform fisei postului, Silviu Stefan a fost nevoit sa raspunda, pastrand cuvintele sale in aceleasi linii vagi, corporatiste:

Îmi pare rău pentru modul în care unii utilizatori au perceput această modificare survenită. Eu sunt de părere că acest nou început mai structurat este o decizie bună, tocmai din punctele de vedere exprimate în mesajul anterior.

O mare parte din postările anterioare au fost arhivate și revizuite, din păcate nu am apucat să răspundem tuturor solicitărilor notate până în prezent în platforma Forum Telekom România. Odată cu modificările efectuate ne dorim ca toate mesajele voastre să primească un răspuns. Lucrăm zilnic la crearea unei "unelte" de ajutor în vederea rezolvării situațiilor într-un timp cât mai scurt, fară a mai fi implicat centrul de relații cu clienții.

Când vom termina de revizuit platforma Forum Telekom România, vom reintroduce treptat din mesajele voastre înapoi în sistem și le vom oferi un răspuns ce poate ajuta clienții aflați în situații asemănătoare.

După cum am comunicat și mai sus, "dacă până în prezent Forumul nu era o alternativă a centrului de relații cu clienții, acum îl vom ghida (în limita posibilităților) către această zonă", sunt sigur că rezultatul final va fi unul ce va mulțumi toți utilizatorii ce fac parte din comunitate iar în final totul va fi bine.

Probabil ca peste inca 1-2 ani se vor sterge din nou mesajele, avand in vedere numarul mare de nemultumiri exprimate pe acel forum. Unele dintre serviciile Telekom sunt furnizate la limita acceptabilitatii. Am mai scris despre asta si probabil vor mai trece multi ani pana sa se schimbe ceva... daca se va schimba!

Blah, blah, blah