"Tanar si nelinistit" a ajuns la episodul 11.000

Tocmai a rulat in SUA, pe CBS, episodul 11.000 din serialul "Tanar si nelinistit" ("The Young And The Restless"). In martie 1973 incepea povestea celui mai lung si mai plictisitor serial facut vreodata.

Creatorul serialului, William J. Bell, a fost si scenarist sef timp de 25 de ani! Ei bine, p-asta n-o-nteleg. Una e sa fii actor si sa vii la serviciu, iti joci rolul si pleci acasa. Devine plictisitor, probabil, dar la un moment dat devine rutina: vii, joci, iei banu', pleci acasa. Cam ca in unele institutii de stat de la noi. Spre exemplu, actrita Jeanne Cooper a aparut in serial din 1973 pana în 2013, când a murit la 84 de ani. Dar sa concepi personaje, situatii, sa fii nevoit sa inovezi constant in acelasi univers limitat, asta mi se pare infiorator. Dar probabil ca Bell a iubit atat de mult universul pe care l-a creat, incat probabil isi traia efectiv viata in lumea aia tanara si nelinistita.

Serialul a rulat si la noi, pe PRO TV, care a inceput sa-l difuzeze in 1996. Nu au inceput cu primul episod, ci cu cele filmate incepand cu 1991, iar perioada 1973-1991 a fost prezentata succint. Si s-au oprit din difuzare in iarna anului trecut, la episodul 5.200. Probabil ca nu se mai uita nimeni la el.

In SUA se uita cam 5 milioane de oameni la fiecare episod. E mult, e putin? E destul cat sa continue sa-l faca si sa-l difuzeze. Iar concurenta, desi nume la fel de sonore ("The Bold and the Beautiful", "General Hospital", "Days of Our Lives"), are rating-uri mult mai mici.

Daca aveti chef sa-l incercati, incepeti cu primul episod ;))

Blah, blah, blah