Si la Hollywood se lucreaza de mantuiala

Am gasit zilele trecute un clip foarte misto pe netin care erau exemplificate cateva efecte speciale aplicate pe o scena absolut banala din serialul "Mindhunter". Avand in vedere ca actiunea se petrece la sfarsitul anilor '70, cateva mici ajustari au fost necesare. Desi foarte putini privitori ar fi observat aceste inadvertente, producatorii au decis ca este nevoie de aceste retusuri pentru veridicitatea serialului.

Jos palaria pentru atentia la detalii si acuratetea cu care s-a lucrat.

Un alt serial interesant este "Why Women Kill", care mi-a placut intai prin premisa interesanta, ca apoi sa fiu captivat de scenografie, decoruri si costume. Este un serial care spune trei povesti care se petrec in ani diferiti: 1963, 1984 si 2019. Si s-a lucrat mult pentru a integra personajele corect in istorie incat este o adevarata placere sa privesti fiecare episod. Din pacate, insa, a venit episodul 9 in care am descoperit doua greseli despre care nu inteleg, imi e imposibil sa inteleg, cum au ajuns in produsul final. Daca prima problema "se mai intampla" si poate fi rezolvata la montaj, ce-a de-a doua e pur si simplu ingrozitoare. Cum poti sa livrezi asa ceva cand vine vorba de "efecte vizuale speciale"?

Scena 1: tehnicianul care intra in cadru

Scena 2: textul aplicat aiurea in post-productie

Cum e posibil asa ceva, mai ales ca vorbim de un serial care pune pret pe imagine si tot ce tine de ea? Si ce pretentii sa mai ai de la altii, daca si la Hollywood se lucreaza de mantuiala?

2 comentarii

  1. 26 Dec 2019 la 17:32

    Iti garantez ca aproape nimeni nu observa. Eu nu prea pot sa-mi dau seama nici acum. La prima cred ca se vede o persoana undeva in spate pe la mijlocul bucatii, dar nu sunt sigura. Iar la a doua chiar nu pot sa-mi sau seama ce e in neregula cu textul ala, de ce spui ca e aplicat aiurea.

  2. 26 Dec 2019 la 17:37

    Mie nu mi se pare normal sa nu observe ei, cei care au lucrat la serial. Pentru ca e o armata de oameni.

    La prima scena e un om in cealalta camera: https://i.imgur.com/JPmBxLy.jpg

    La a doua scena textul nu e scris pe casa, e pus in post-productie si litera "t" intra peste parul lui Lucy Liu: https://i.imgur.com/mULERPu.jpg

Blah, blah, blah