Sfarsitul lumii

Cel putin 50 de oameni au murit, in ultima perioada, din cauza frigului - si cifrele se schimba in fiecare zi. Iar asta e numai inceputul. Nimeni nu are inca dimensiunea tragediei, pentru ca multe sate de la noi sunt rasfirate pe suprafete mari, iar casele sunt ingropate in zapada. Odata cu incalzirea vremii, situatia va deveni si mai dramatica.

Autoritatile vor descoperi oameni decedati si altii cu diverse probleme de sanatate, ramasi in case dupa caderea zapezilor. Si nu vor avea timp sa reactioneze, pentru ca odata cu caldura se topeste zapada - si apar inundatiile. Daca ploile din anii trecuti au facut ravagii, oare care va fi starea tarii cand vor incepe sa se topeasca cei 4-5 metri de zapada? Si sa nu uitam ca primavara aduce si ploaie pe deasupra.

Multi vor spune ca oamenii si-au facut-o cu mana lor. Defrisand zeci de mii de hectare de padure, ei s-au expus fenomenelor naturii. Ce sistem mai bun parazapada decat padurile de pe dealurile ce inconjoara satele? Insa oamenii nu au taiat lemnul dintr-un hobby, nu sunt toti niste mici Brancusi. Starea de saracie crunta in care ne-au adus toti conducatorii de dupa '89 ai acestei tari i-a impins pe oameni sa taie padurea pentru a se incalzi.

Nu cred in teoriile cu calendarul mayasilor si sfarsitul lumii. Dar sunt sigur ca, pentru unii romani de la sate, 2012 va fi sfarsitul lumii lor.

3 comentarii

  1. 14 Feb 2012 la 07:11

    Nu cei saraci au taiat atata, ci smecherii care s-au imbogatit serios de pe urma defrisarilor.

  2. 14 Feb 2012 la 07:52

    Mda, ambele categorii.

  3. 14 Feb 2012 la 09:39

    Dupa 90 au intervenit spagile si nesimtirea tot mai mare. Oamenii si-au permis sa cheleasca dealuri intregi fara sa le zica nimeni nimic. Sa n-o dam in dramatisme referitor la defrisari. Padurile apartineau de ocolul silvic in majoritatea cazurilor. Si s-a furat. S-a furat nu ca-n codru, ci s-a furat direct codrul.

Blah, blah, blah