Secretul lui Alex Ferguson

Nu e nici un secret ca se invata mult mai bine inainte de revolutie si imediat dupa, pana la aparitia manualelor alternative si subtierea programei. Oamenii erau mai pusi pe carte, studiau mai mult, se pregateau cu mai multa ambitie si exista competitie in clasa si intre clase. Usor-usor, insa, "ne-am modernizat" si s-a ajuns la o retardare generala. Pe langa faptul ca sunt prosti, saracii de ei nici nu-si dau seama de pozitia pe care se afla.

Cateva cuvinte spuse de Alex Ferguson la o conferinta in Dublin deunazi explica, pentru cei care vor sa inteleaga, de ce ne-am dus de rapa dupa revolutie, cum se pot tine in mana un grup de oameni orgoliosi si plini de bani si cum se poate face treaba cu multa munca.

If I lose control of these multi-millionaires in the Manchester United dressing room then I'm dead. So I never lose control. If anyone steps out of my control, that's them dead.

Through my development, I've come across two issues: power and control. Control is important, very, very important. My control is the most important thing.

Pana cand nu vor aparea scoli private ca in Anglia, in care sa se aplice o disciplina de fier, pornind de la uniforme si pana la orarul strict al elevilor, Romania va continua sa se duca de rapa. Si cum interesul din afara nu este ca noi sa ne ridicam, e clar ca vom continua pe panta asta descendenta cateva zeci de ani de-acum incolo.

Blah, blah, blah