Se apropie scadenta la domeniile .ro

Asa cum anunta in urma cu un an, ROTLD va introduce plata anuala pentru domeniile .RO. Plata anuala se va percepe incepand cu 1 martie 2018, dar posesorii domeniilor vor avea o perioada 'de gratie' de 3 luni pentru a-si citi eventualele notificari primite pe mail, in cazul in care datele de la ROTLD mai sunt valabile.

De la 1 iunie 2018 incep sa se stearga domeniile neplatite - in teorie. In practica, cei de la ROTLD vor fi cu ochii pe cele mai misto, pentru ca una e cand expira elevaporno.ro si alta cand expira vama.ro. Sunt absolut sigur ca domeniile interesante nu vor ajunge la publicul larg, avand in vedere practicile ROTLD de care m-am lovit din 2000 incoace. Da, demult de tot. Pe atunci alex.ro era liber, dar nu am considerat ca merita cei 70 de dolari.

Taxa anuala pentru domeniile .RO va fi undeva intre 7 si 11 euro+TVA, in functie de fiecare reseller de domenii, si va putea fi platita pe o perioada intre 1 si 10 ani.

Domeniile inregistrate dupa 1 martie 2013 vor trebui reinnoite dupa ce 'implinesc varsta' de 5 ani. Mai multe explicatii gasiti in documentul ROTLD.

Am cateva domenii inregistrate si va trebui sa decid la care sa renunt, mai ales ca nu le (mai) folosesc. Si mai am de gand sa inregistrez unul sau doua, daca devin disponibile.

Blah, blah, blah