Scandalul EURO-TVR-Dolce continua

Transmiterea unor partide de la Euro 2012 de catre DolceSport a creat un val de nemultumire în Romania. Mii de telespectatori s-au plans de faptul ca nu pot vedea toate meciurile de la turneul gazduit de Polonia si Ucraina, altele decît cele transmise de TVR. Parteneriatul dintre cele doua televiziuni prevede transmiterea de catre ambele a EURO 2012, dar si a JO 2012. Si Mondialul brazilian ar urma sa fie transmis atat de TVR 1, cat si de DolceSport.

Acordul prin care TVR a cedat o parte din meciurile de la EURO catre DolceSport, post cu doar 21% acoperire nationala, i-a scos din sarite nu doar pe suporterii romani, ci chiar si pe angajatii postului de televiziune public. Reprezentantul acestora in Consiliul de Administratie, Sorin Burtea, solicita interventia rapida a autoritatilor.

Burtea insista ca presedintele-general Alexandru Lazescu si toti cei ce au girat contracte oneroase sa plateasca prejudiciile create TVR, nominalizandu-l si pe fostul director de programe Dan Radu, precum si pe directorul Departamentului Sport, Cosmin Cernat.

Despre Cernat, Burtea sustine ca si-a avansat fina dupa ce aceasta ar fi negociat cu sotul ei contracte paguboase pentru TVR. Iar fina lui nu este nimeni alta decat sotia sefului DolceSport!

"Cernat, care a plecat cu ani în urma din TVR tocmai pentru furatul de meciuri, a fost readus, printr-un concurs de imprejurari, de Rodica Culcer. Acum doua luni, fara nici un concurs de care sa stie cineva, Cernat a numit-o pe fina lui, Daniela Enachescu, redactor-sef la transmisiuni, iar ea se afla in contract si in contact direct cu tot ceea ce se întîmpla cu oricare post TV, inclusiv DolceSport, condus de sotul ei, Vlad Enachescu. Deci au pus lupul stapan la oi", a dezvaluit acelasi Burtea.

In alta ordine de idei, conducerea TVR a fost demisa azi, in plenul reunit al parlamentului, dupa ce raportul de activitate pe 2011 al postului public a fost respins. In locul lui Alexandru Lãzescu a fost numit presedinte interimar pentru un mandat de maximum 6 luni Radu Calin Cristea, scriitor, eseist, ziarist si fost director al Muzeului Literaturii Romane din Bucuresti. Oare asta o fi mai breaz?

Blah, blah, blah