S-a lansat noul writer Pioneer BDR-S11J-X cu citire Ultra HD

Desi mediul optic e in moarte clinica, Pioneer reuseste sa inoveze impotriva curentului. Pentru cei care inca mai stocheaza informatia pe discuri, ca si mine, iata un anunt care m-a surprins placut: Pioneer va scoate luna viitoare doua noi unitati optice Ultra HD!

BDR-S11J-BK e versiunea generala, BDR-S11J-X e varianta premium, cu facilitati suplimentare in ceea ce priveste transferul de muzica de pe disc spre boxe sau hard disk. Vitezele de scriere pentru discurile BD-R (SL, DL, TL sau QL) sunt identice cu cele oferite de versiunea anterioara de writer, BDR-S09J-X, aparuta in 2015.

Din pacate, nu s-a anuntat nimic despre eventualitatea unor discuri recordable cu capacitati mai mari. Avand in vedere ca discurile de 100GB sunt extrem de rare, iar pe cele de 128GB nu le-am vazut nici in poze, mi-e teama ca o sa mai dureze ceva timp pana apar discuri UHD-R. Daca vor aparea vreodata.

Pretul noilor unitati este de 180, respectiv 290 de euro - la care se adauga si alte cheltuieli daca le comandati din Japonia.

Blah, blah, blah