S-a format cea mai puternica alianta anti-piraterie: ACE

ACE inseamna The Alliance For Creativity and Entertainment si reprezinta cea mai puternica alianta anti-piraterie care a existat vreodata. Iata lista membrilor, ca sa fie situatia mai clara:

30 de companii de top din industria cinematografica, cea mai afectata de piraterie, si-au dat mana pentru a lupta mai eficient impotriva celor care incalca legea drepturilor de autor. Puterea o detin asa-numitii membri fondatori, adica Netflix, Amazon Studios, Paramount Pictures, Sony Pictures, 20th Century Fox, Universal City Studios, Warner Bros. si Walt Disney Studios. Numai aceste companii au drept de vot si, tototdata, de veto. Iar deciziile se vor lua numai atunci cand toti membrii fondatori sunt de acord cu o decizie, fara sa existe nimeni care se abtine sau e impotriva. Celelalte 21 de companii nu au drept de vot, dar pot propune strategii, pot identifica masuri utile de luat impotriva pirateriei impreuna cu MPAA (politia copyright-ului).

Ma astept la o crestere exponentiala a masurilor luate impotriva trackerelor, a site-urilor de streaming, a locker-ulor si newsgroup-urilor. Sa speram, totusi, ca orice initiativa de a contracara actiunile piratilor este insotita de cresterea numarului de emisiuni, filme si seriale pe care utilizatorul le poate viziona, on-demand, oriunde in lume. Dar mai e mult pana departe.

Blah, blah, blah