S-au schimbat planurile pentru stadionul Dinamo

Astazi, un nou episod din serialul "Stadionul Dinamo", care devine un fel de Elodia la OTV: departamentul juridic din CNI verifica documentele trimise de CS Dinamo pentru noua arena, care ar urma sa fie amplasata pe locul vechii piste de ciclism.

Desi s-au depasit toate termenele pentru efectuarea predarii-primirii si inceperea lucrarilor la stadion, CS Dinamo si cea a Ministerul de Interne sunt in continuare in dezbateri. Acum se pare ca au identificat un loc care nu se intersecteaza deloc cu terenurile lui Nicolae Badea. Mai precis, au gasit o suprafata de 4.2 hectare, care se suprapune peste vechiul velodrom din Parcul Sportiv Dinamo, la care se adauga si 2.000 de metri patrati din poligonul de tir.

CNI dixit: "Cei de la Dinamo ne-au transmis documentatia, cartea funciara a locatiei, iar acum juristii verifica respectivele documente. Ni s-a transmis ca nu vor fi probleme nici cu caile de acces, ca nu se vor intersecta cu zonele detinute in trecut de societatea domnului Badea, pentru a fi evitate orice posibile contestatii. Daca totul va fi in regula, se va trece la licitatia pentru studiile de prefezabilitate si de fezabilitate. Cei de la Dinamo au pierdut cateva luni, dar noul stadion se poate face".

Se pare ca pentru noul stadion exista 3 solutii de constructie, de 20.000, 22.000, respectiv 25.000 de locuri.

Tot CNI: "Totul depinde insa de planul de fezabilitate pe care il va face constructorul. La Rapid, de exemplu, desi s-a vorbit despre o arena de 18.000 de locuri, e posibil sa fie doar 14.500, tot din cauza spatiului redus, intre Calea Giulesti si liniile de cale ferata din spatele tribunei a II-a. Toate cele 3 variante pentru Dinamo prevad un stadion fara pista de atletism. Nu doar fiindca asa si-au dorit suporterii, dar si pentru ca nu ar exista spatiul necesar. Mai ales ca cei de la CS Dinamo vor sa foloseasca pe viitor vechea arena special pentru atletism si pentru rugby."

Desi nu se stie cate locuri va avea, se pare ca s-au hotarat asupra amplasarii si au stabilit si faptul ca noul stadion nu va avea pista de atletism, un lucru atat de logic si totusi atat de disputat. Dar mai e mult pana departe, astea sunt doar discutii care ajung, pe surse, in GSP. Astept cu interes sa vad ce se va petrece in continuare.

Blah, blah, blah