S-a stricat Anglia

Pana acum cativa ani, sau mai precis pana la povestea Abramovich, campionatul Angliei era unul de lupta, dar cu stil. Era clasa, era traditie si vorbeam de rivalitati vechi de zeci de ani.

La sfarsitul anilor '90 erau dueluri tari cu multi englezi in teren. Echipe ca Man United, Arsenal, Leeds, Newcastle, Chelsea sau Liverpool se bateau pentru primele locuri. O tempora!

Daca Florentino Perez a stricat fotbalul la nivel european, in Anglia tonul l-a dat Abramovich, cand a rasturnat caruta cu bani in ograda lui Chelsea. Man City a urmat la scurt timp si ma astept ca moda sa continuie si in urmatorii ani.

Pe de alta parte, Man United a fost cumparat si bagat in datorii, la fel ca Liverpool, care s-a dus la vale si din cauza crizei de antrenori. Newcastle sare ca o minge de ping-pong din A in B, de Leeds n-am mai auzit de mult, iar Arsenal incearca cu disperare sa prinda an de an un loc de UCL.

Ce derby-uri avem in 2010-2011 in Premier League? Pai, hai sa ne uitam pe clasament: Chelsea si Man City sunt primele doua echipe, deci e meci tare, nu? Pacat ca nu joaca decat vreo 2-3 englezi, condusi de pe banca de doi antrenori italieni.

Si, peste toate astea, mai sunt si povestile descoperite de tabloide, care strica imaginea putinilor englezi buni din campionat. Ashley Cole, John Terry, Wayne Rooney. No comment. In acelasi timp, jucatori adevarati precum Roy Keane, Frank Lampard sau Steven Gerrard s-au retras sau nu mai joaca mare lucru. Cum e posibil ca zerouri fotbalistice precum Adebayor sau Anelka sa ajunga idoli intr-o tara care poate sa dea jucatori de zeci de ori mai buni?

Gata, am bocit destul. Man United, echipa la care tin, inca mai prinde primele locuri. Sunt convins, insa, ca daca pleaca Ferguson de pe banca o sa avem din nou parte de derby-uri la sange cu rivalii de la Liverpool. In Championship.

4 comentarii

  1. 6 Oct 2010 la 01:12

    superb. nu stiam multe despre el, mersi mult!

  2. 9 Oct 2010 la 10:24

    sire....asta e o pb la nivel european ...io personal as miza pe max 4-5 stranieri in orice echipa din europa indiferet de buget ...nu ca asta ar fii o pb doar in anglia sau in campionatele puternice ....dar vezi de ex si cfr-ul!! dar cei care conduc fotbalul mondial nu mai vad in ,,sportul cu balonul rotund" o competitie ci doar o mare afacere,,,,

  3. 9 Oct 2010 la 12:56

    gica, cam asa e. biznis, frate. de kkt.

Blah, blah, blah