S-a lansat suita Adobe CC 2015, au aparut si patch-urile

Nota: probabil din cauza unor articole precum cel de mai jos nu ajung si eu sa fiu invitat la cate un eveniment de lansare, precum alti 'pro-bloggeri' :))

Acum doi ani, cand Adobe se pregatea sa treaca de la varianta clasica a programelor la cea 'in cloud', existau multe neclaritati despre cum va functiona sistemul. Cea mai importanta modificare anuntata era legata de urmatoarele lansari: urmau sa nu mai fie lansate versiuni clar delimitate (precum CS, CS2... CS6), ci sa existe o singura versiune, CC, care urma sa se updateze continuu. O mare minciuna, am aflat mai tarziu, pentru ca lucrurile au functionat ca si pana atunci: intai a fost lansat Adobe CC, apoi Adobe CC 2014 si, acum cateva zile, Adobe CC 2015.

Au fost si lucruri noi: s-au facut schimbari la sistemul de licentiere si activare, ceea ce a pus hackerii cateva zile pe ganduri in 2013. Usor-usor, ei au inteles cvasi-schimbarea facuta de Adobe si s-au perfectionat in anul urmator, pentru ca in acest an sa lanseze patch-urile imediat dupa lansarea noilor versiuni de software Adobe :)

Daca in 2013 si in 2014 (la inceput) activarile offline se faceau cu mare bataie de cap, anul acesta comunitatea a prins din urma echipa Adobe. In afara de unele probleme la Muse si Lightroom, partial rezolvate si acelea, membrii forumurilor raporteaza succes la instalarea si activarea aplicatiilor.

Totusi, nu e bine sa va grabiti sa instalati noile versiuni fara o asigurare in prealabil. Cititi informatiile despre cerintele fiecarui program pentru a nu avea surpriza ca nu functioneaza (crash-uri raportate pe forumurile oficiale Adobe). Cele mai importante cauze pentru nefunctionarea noilor versiuni de software sunt sistemul de operare (minimum Windows 7 cu SP1 instalat) sau driverele placii video.

 

Blah, blah, blah