Romtelecom si firele de cupru

Am un prieten care mai scrie din cand in cand despre Romtelecom si, de fiecare data cand o face, ii amintesc ce a insemnat aceasta companie pentru "dezvoltarea" (cu ghilimelele de rigoare) internetului in Romania. Si de fiecare data mi se raspunde ca acele vremuri, de prin '97-'98 pana la mijlocul anilor 2000 sunt acum istorie.

Pentru utilizatorii care, la fel ca mine, plateam de ne iesea pe nas, cicatricile raman. Daca stateai conectat 1-2 ore pe zi, plateai 100 de dolari pe luna numai impulsurile la telefon, contul de dial-up fiind si ala vreo 35-45 de dolari pe luna. Si asta pentru viteze ametitoare cu media de 3 KB/s!

Citind despre Romtelecom pe un blog, am vazut ca mai sunt si altii care n-au uitat ororile faptuite la adapostul monopolului. In timp ce autorul articolului vorbeste despre rebranding, cititorii il trag de maneca s-o lase mai moale cu limbajul de lemn, des intalnit la bloggeri, si sa-si aduca aminte (daca a stiut vreodata!) despre adevarata fata a Romtelecom.

romtelekkt

Pot sa se numeasca oricum, Romtelecom ramane firma care furnizeaza servicii pe firele de cupru instalate pe vremea lui Ceausescu, firma care a profitat cel mai mult de monopol in Romania de dupa '89 si firma care are aceiasi angajati sictiriti si scarbosi dintotdeauna!

Blah, blah, blah