Romanii n-au talent la gramatica

E normal sa respecti conditiile unei licente care presupune sa faci patru semifinale. Dar le poti spune altfel decat "semifinale", nu?

Pentru prima oara in viata am auzit la "Romanii au talent" ca intr-un concurs pot exista patru semifinale. N-am urmarit show-ul britanic si nu eram familiarizat deloc cu concursul. Dar m-a frapat aceasta evidenta greseala gramaticala.

SEMI- Element de compunere însemnând „juma(tate de”, „pe juma(tate”, care serves,te la formarea unor substantive s,i a unor adjective. – Din fr., lat. semi-.

E mai logic sa ajungi dintr-un sfert de finala direct in finala, fara sa existe semifinale, decat sa ai 4 semifinale la un concurs. Dar, cine stie, or fi fost conditiile contractuale prea dure. In orice caz, zgarie la ureche pe oricine mai are putina gramatica in cap din perioada scolii generale.

6 comentarii

 1. 2 Apr 2011 la 20:34

  bai sire.....astia de la pro nu-mi inseala asteptarile ....sunt tot mai praf .....

 2. 2 Apr 2011 la 21:26

  de ce zici asta? show-ul asta rupe audientele pro-ului all-time!

 3. 3 Apr 2011 la 10:21

  Cred ca vor sa zica faptul ca sunt doua etape de calificare. pt 4 transe de concurenti.Mai pe intelesul tau :D , daca preselactia a fost faza de "grupe" urmatoarea faza e semifinala pt ca mai urmeaza doar finala. Offtopic cred ca in finala o sa fie povesti lacrimogene/induiosetoare despre fiecare concurent.

 4. 3 Apr 2011 la 13:03

  tot e incorect, ma.

 5. 3 Apr 2011 la 13:51

  BAAAAAAA CHIAR DACA ARE AUDIENTA FFF MARE......CONSUMATORII DE TELEVIZIUNE IN MARE PARTE SUNT NISTE DOBITOCI ......APROPO AI VAZUT CATI ,,TALENTOSI" AU FOST AL PRESELECTIE ???? DAR IN ,,SEMIFINALE'' ??? L-AI VZ PE ALA CARE O SUGEA ....BURTA ???? CUM TI SE PARE ?? UNDE E TALENTUL ???

 6. 3 Apr 2011 la 16:02

  da, gica, ai dreptate cu ce spui. dar noi nu avem tv on-demand si alte jmecherii ca sa nu ne mai uitam la porcariile de la tv. eu, spre exemplu, ma uit la tv doar cand sunt meciuri, in rest la seriale si emisiuni ma uit de pe net.

Blah, blah, blah