Prostia n-are limite: lumea doneaza pentru stat!

Ce a facut si continua sa faca statul pentru mine?

La intrebarea asta raspunsuri sunt multe, dar niciunul nu e pozitiv. Putem sa vorbim de spitale, de scoli, de nivelul de trai, chestii generale. Putem sa dezbatem punctual cum au inchis firmei si PFA-uri, urmarind oamenii ca pe sobolani, pe vremea lui Boc. Putem discuta despre cat se fura din banii nostri de catre cei care ne conduc, adica de catre cei care formeaza statul. Si nu vom termina vreodata discutia, pentru ca se fura din '90 incoace in timp real, adica s-a mai furat putin de cand scriu articolul asta (probabil s-a mai montat un panou electronic).

Toate astea le stie oricine, mai ales daca are peste 20 de ani. Stalpi, borduri, impozite, asfalt, toate la gramada. Furt neintrerupt, pe care-l induram pasivi, cu lasitate.

Dar nu despre lasitate e vorba aici, ci despre prostie pura. Mai precis, despre povestea cu sculptura lui Brancusi, "Cumintenia pamantului". Auzi aici:

Campania "Brancusi e al meu" are ca scop strangerea sumei de sase milioane de euro pentru achizitia operei lui Constantin Brancusi.

"Cumintenia pamantului" a fost realizata de Constantin Brancusi în anul 1907 si apartine patrimoniului cultural national, in categoria Tezaur.

In prezent, "Cumintenia pamantului" este in proprietatea mostenitorilor arhitectului Gheorghe Romascu, care a cumparat opera de arta de la Constantin Brancusi in anul 1911.

Deci copiii lui Romascu au o sculptura pe care statul vrea sa o cumpere de la ei ca sa nu ajunga sa fie vanduta in alta parte. Sa ramana in patrimoniul Romaniei. Probabil ca daca s-ar vinde la altii, s-ar deteriora, la noi operele lui Brancusi sunt sfinte.

Cu alte cuvinte, dupa ce ne-a ingenunchiat cu biruri de peste 25 de ani, cand vrea sa cumpere ceva pentru noi (cica!), ne cere tot noua bani. Asta chiar ca n-are nici o logica, e pura nesimtire!

Desigur, dupa ce vom rata achizitia acestei sculpturi, pentru ca oamenii sunt prosti si cotizeaza (mai ales aia tineri, culmea!), dar prea saraci sa poata acoperi toata suma, eu zic sa ne intalnim cu Putin si sa-i facem o oferta pentru cele 93.4 tone de aur pe care Rusia le are de la bunicii si strabunicii nostri. Avand in vedere ca valoreaza vreo 6 miliarde de euro, dar au fost tinute cu japca, eu zic sa negociem cu rusii si sa le scoatem pe la 3 miliarde de euro, dupa care sa cerem tot romanilor sa doneze ca sa strangem banii!

Am inceput sa strang deja ca sa pot dona cand va veni timpul. Si ma intreb: bine-bine, donez, dar statul ce face pentru mine?

2 comentarii

  1. 26 Aug 2016 la 22:20

    stii ce face statul pt tine ??? iti ofera posibilitatea sa le dai bani .....daca nu poti sa le dai bani din n cauze te obliga sa gasesti modalitatea de a le da bani ...totul se reduce la bani ...care tre sa ii dai ,,,,in rest ...noi sa fim sanatosi !!!

  2. 30 Aug 2016 la 18:37

    de acord cu tine :)) si, apropo, vezi ca poti comenta si de pe mobil :D

Blah, blah, blah