Profesionanistii TVR

Am vazut de curand o emisiune a Eugeniei Voda, din seria "Profesionistii", pe canalul oficial de Youtube al TVR. Mai precis, emisiunea cu Tataee de la BUG Mafia. M-am mirat, deoarece stiam ca Eugenia Voda si-a pus emisiunile numai pe site-ul ei, de unde era destul de greu sa le descarci. Chiar a fost o incercare misto in 2012, cand am gasit o varianta de a downloada clipurile de pe eugeniavoda.ro. Poate a realizat si Eugenia Voda ca orice se poate reda in browser poate fi si descarcat, vezi rip-urile de pe Netflix, Amazon sau Hulu.

Am inceput sa ma uit la clip si imaginea era cam incetosata. Calitatea nu a fost niciodata grozava la emisiunea "Profesionistii", ce ironie!, insa clipul de pe Youtube e prea de tot. Si, la un moment dat, se-aude si un beep din Windows:

Mda, e clar - cei de la TVR au inregistrat emisiunea de pe ecranul computerului cu un program foarte prost care stia sa traga numai sunetul sistemului, nu sa-l preia pe cel din browser. Atat a putut sa faca Televiziunea Romana in 2014!

Intre timp, site-ul eugeniavoda.ro s-a schimbat, iar clipurile in format mp4 pot fi descarcate usor cu un program precum Audials. Poate ca pe viitorul "portal" TVR+, acum in lucru, vor fi postate macar clipurile preluate direct de la realizatoare emisiunii si nu variante penibile ca cele postate pe Youtube.

Blah, blah, blah