Prea multe podcasturi, prea putin continut

In ultima vreme a explodat numarul de podcasturi romanesti pe internet. Nu sunt multe, sunt foarte multe. Unii oameni au sau participa la mai multe podcast-uri, unele de nisa, altele in spirit de gluma sau despre nimic. Imi placea sa urmaresc doua-trei podcasturi de comedie in fiecare saptamana pentru ca m-au prins la inceput, acum vreo doi-trei ani, cand erau chiar amuzante. Tot atunci, podcasturile de nisa se dovedeau interesante, aveau un continut documentat si, de multe ori, invitati care aveau lucruri de spus.

Acum, podcasturile au ajuns ca emisiunile de pe tv, cand un jurnalist aduna 2-3 oameni de fotbal si comenteaza cele mai noi declaratii ale lui Gigi Becali sau alt praduitor din fotbal. Si se mai discuta un gol din foarfeca din campionatul Frantei, zvonuri despre transferuri, situatia nationalei sau niste handbal, dupa caz. Efectiv se vorbeste 'nimic'. Asa e si cu podcasturile in clipa de fata. Si oamenii se chinuie, cel putin cei din comedie isi dau interesul: fac tot felul de montaje video care sa atraga, scot special-uri sau mai fac cate-un live din cand in cand. Cu toate astea, din cauza presiunii de a livra cat mai mult continut, nu mai aduc nici macar un zambet ascultatorilor.

Podcasturile au devenit o pierdere de vreme. Voi continua sa ascult cate un episod mai interesant, acolo unde imi plac invitatii sau daca primesc recomandari de la prieteni. Destul cu vorbaraia, e timpul sa ascult mai multa muzica.

Blah, blah, blah