Politica EA sau chixul numit The Sims 3

Prietena mea a terminat sesiunea si a vrut sa joace Sims. Cum tocmai a aparut Sims 3, foarte laudat in prealabil, l-am luat de pe net si i l-am instalat. Era final, nu beta. Dupa vreo 20-30 de minute de joc, ecran albastru. Eu am zis c-o fi de la caldura, ea a zis ca e de la Outpost. A doua incercare: idem. Dezinstalez Outpost, face a treia incercare - tot BSOD. Verific laptop-ul cu atentie, era rece. Are si un cooler extern capabil, deci alta tre' sa fie cauza.

Caut pe net si, cu putin noroc, dau peste niste thread-uri unde se discuta despre problema de mai sus, numai ca aia care vorbeau chiar cumparasera jocul. Justificarea acestui chix ar fi urmatoarea: s-a furat jocul de la EA. Era varianta incompleta, ultimul pas inainte de produsul finit. Speriati ca s-ar putea sa piarda o galagie de bani, domnii au hotarat sa lanseze pe piata o varianta cu bug-uri, cu bucati lipsa etc, doar ca sa contracareze pirateria. Ei au zis ca pot sa dea la download partile lipsa drept add-on-uri, numai ca jocul lor avea o mica problema: se bloca si dadea ecran albastru!

In concluzie, din faptul ca lumea e pafarista numai EA are de pierdut. Sa explic: cei care au hotarat sa dea jocul mai devreme pe piata sunt praf, pentru ca nu au contracarat nici o piraterie, decat pe termen foarte scurt. Pe termen mediu si lung au incurajat lumea sa pirateze, ca doar produsul original e varza si el. Marea masa de gameri nu va afla niciodata povestea si, pe buna dreptate, nici nu-i intereseaza. Tot ce a iesit in evidenta este ca EA scoate jeguri pe piata, iar daca tot iti da jocul ecran albastru, macar sa ti-l dea pe gratis!

Blah, blah, blah