O zi de vacanta in Lisabona

Am ajuns pe 26 mai la Lisabona, cu o zi inainte de concertul Hollwyood Vampires din cadrul festivalului Rock in Rio Lisbon. Asa cum fac de obicei, am incercat sa imbin turistul cu localnicul, sa vad cat pot din lucrurile interesante si, totodata, sa inteleg cum e viata locuitorului de rand. Pozele de mai jos ma ajuta sa scriu mai putin :)

La plecarea din Madrid spre Lisabona, am vazut echipele de copii ale celor de la Atletico pregatite sa ia zborul de Milano:

lisabona1

La iesirea din aeroport, Lisabona m-a intampinat cu o atmosfera de vacanta - liniste, palmieri si o vreme excelenta:

lisabona2

La hotel am gasit cea mai mica baie pe care am vazut-o vreodata:

lisabona3

Ca o comparatie, aveti mai jos o poza cu baia hotelului din Madrid. Pretul a fost cam acelasi pentru ambele cazari si nu chiar cel mai mic posibil:

lisabona4-madrid

Dar n-am venit sa stau in baie, asa ca mi-am schimbat hainele si am plecat prin oras. De la hotel se vedea o piata linistita, Praça Francisco Sá Carneiro:

lisabona5

Lisabona e foarte misto. Din prima clipa m-au impresionat traficul linistit, vremea placuta cu un vant care te racoreste (nu stiu cum e iarna, totusi) si limba, pe care nu o inteleg, dar care are aceeasi cadenta cu limba romana. In plus, mi-a placut metroul, pe care l-am invatat usor pentru ca are numai cateva statii:

lisabona6

Asta cu traficul linistit e prin tot orasul, nu doar in anumite zone. Citisem ca traficul e greoi, ca se intampla frecvent blocaje, ca drumurile inguste sunt un cosmar... Asa o fi in alte zile, dar in cele cateva ore cat m-am plimbat prin oras, nu am remarcat decat liniste si pace. In centru se circula foarte relaxat, iar pietele sunt impresionant de aerisite:

lisabona7

lisabona11

lisabona12

Cand mi s-a facut foame, m-am oprit sa mananc ceva traditional:

lisabona8

lisabona9

lisabona10

Arco da Rua Augusta este unul din punctele de interes in Lisabona si mi-a atras atentia inca de la Bucuresti, cand studiam harta orasului, asa ca nu puteam sa nu-l vizitez si sa fac cateva poze de sus:

lisabona13

lisabona14

lisabona15

lisabona16

lisabona17

lisabona19

lisabona20

Desi imi planificasem si o vizita la zoo, am fost prea obosit si am hotarat sa sar direct la ultimul punct de pe lista - vizitarea locului de desfasurare a concertului de a doua zi. Am fost sa inspectez locurile, sa pricep cum se va face accesul si sa aflu care e cel mai scurt drum de la intrare pana la scena. Apoi m-am dus la cumparaturi pentru mancare si niste Maltesers si m-am retras la hotel. Eram obosit si aveam nevoie de mult somn inainte de o alta zi foarte obositoare.

Blah, blah, blah