O urma de normalitate

In generala si apoi in liceu auzeai, de multe ori, "ce buna" e o anumita profesoara. Numai ca astfel de povesti de 'amor' erau imposibile, mai ales in scolile pe care le-am urmat. Asa ca astfel de chestii au ramas, in mare parte, la nivel de dorinta.

In presa de azi citesc cum profesoare sunt pedepsite cu inchisoarea pentru ca au facut sex cu elevi majori. Nu vad care e problema daca elevii sunt majori si totul s-a facut in timpul liber, fara a afecta prestatia de la clasa a celor doi. O poveste din Cehia pare, insa, ca se apropie de ceea ce eu numesc normalitate.

Scandal porno in orasul ceh Znojmo, ai carui actori principali sunt o profesoara de engleza in varsta de 35 de ani si unul dintre elevii sai. In timp ce un elev de 18 ani intretinea relatii sexuale cu profesoara Miroslava Prillerova, scena a fost filmata cu un telefon mobil, dupa care filmul a fost postat pe internet.

Desi, dupa descoperirea filmului pe internet, a izbucnit un scandal imens in mediul scolar ceh - si nu numai, se pare ca Miroslava Prillerova nu va fi pedepsita. Cum elevul cu care a intretinut relatii sexuale este major, iar filmarea a avut loc in timpul liber al protagonistilor si in casa unuia dintre ei, s-a considerat ca profesoara nu a incalcat nicio lege. Singurul lucru pe care-l risca profesoara de engleza este sa nu i se mai reinnoiasca contractul de munca la sfarsitul anului scolar.

"Conducerea scolii nu poate lua nicio decizie impotriva profesoarei in acest caz. Profesoara nu a incalcat nicio lege si eu nu pot s-o sanctionez", a declarat Walter Bartos, presedintele consiliului profesoral al scolii.

Hmmm... M-as inscrie la Master :-j

Blah, blah, blah