Nu toata lumea a auzit de Sandy Belle

E destul de ciudat cand, vorbind cu persoane sub 30 de ani, descopar ca nu avem aceleasi repere ale copilariei. Desi e absolut logic, de multe ori raman surprins, uneori chiar amuzat.

Intr-o discutie cu o prietena, am adus vorba de Sandy Belle, personajul de desene animate pe care l-am urmarit cu placere in copilarie. Imi amintesc ca nu aveam televizor color si am aflat multi ani mai tarziu ca fata avea un ciorap de o culoare si altul de alta culoare.

Cand am adus vorba de Sandy Belle, am sesizat o urma de nelamurire pe fata amicei mele. Fara sa ma gandesc prea mult, am intrebat-o daca chiar nu a auzit de acest personaj. Mi-a raspuns pe un ton calm ca a auzit de Sandy Belle "doar la nivel de jignire" :))

Pentru cei mai putin familiarizati cu jocurile de cuvinte pe care le faceau adolescentii in urma cu 25 de ani, jignirea la care se referea amica mea e cuvantul "sandibel", derivat din "handibel", care la randul lui e derivat din "handicapat".

Personalul Sandy Belle s-a pierdut in negura anilor '90 si tot ce a ramas in urma lui e un cuvant jignitor extrem de rar folosit.

2 comentarii

  1. 12 Mar 2022 la 12:11

    Nu era "sandil─âu"?

  2. 12 Mar 2022 la 12:22

    Sa stii ca m-am gandit si la varianta asta, dar la noi la bloc nu foloseam deloc acel cuvant. Poate ca in alte parti "sandibel" a derivat din "sandilau".

Blah, blah, blah