Noul stadion al lui "Dinamo" e in aer

Fara gluma, cred ca acolo vor ajunge sa-l construiasca - in aer, iar materialele de constructie vor fi sperantele suporterilor. Si, ca sa dureze constructia, o vor zidi pe Carmen Dan la temelie. Cand citesti stirile despre stadionul Dinamo aparute in ultimii ani, exista mereu cate o fraza de genul "Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, i-a asigurat pe suporterii dinamovisti ca..." - ca nimic, pentru ca se pare ca situatia e absolut neclara in continuare. Si suntem in martie 2019.

Ziarele de sport scriu astazi ca mai multi ciclisti care inca folosesc Velodromul, unde se vrea construirea noului stadion, l-au contactat pe avocatul Adrian Cuculis pentru a stopa demararea proiectului. Acesta a declarat:

"Asa este, am vorbit cu mai multi sportivi, oameni care folosesc velodromul, fosti ciclisti care au facut performanta la nivel national si chiar international. Ei se antreneaza acolo si vom actiona imediat ce va exista o hotarare guvernamentala privind demolarea velodromului si constructia noului stadion. Distrugerea velodromului, fara ca o alta baza de acest gen sa fie construita inainte de demolare, nu va fi posibila decat prin incalcarea legii. Inainte de a pune la pamant o baza sportiva de patrimoniu, ai obligatia sa vii cu un proiect realizat prin care sa demonstrezi constructia altei baze sportive, in cazul nostru un alt velodrom. Nu e vorba de asigurari, trebuie ridicat un alt velodrom si atunci poate fi demolat cel existent care, daca nu ma insel, este singurul din tara. Asa este legea in acest moment!"

Ai auzit, Carmen? Fii atenta cum continua avocatul:

Nu ma pricep la fotbal, nu stiu ce s-a intamplat acolo, insa, in acest moment, legea e clara, poate o vor schimba, insa la zi asa stau lucrurile, chiar si la nivel de discutii, pentru ca in acest moment nu avem nimic clar in legatura cu demolarea velodromului. Cand vor aparea hotararile, vom actiona!

Carmen Dan a negociat cu Nicolae Badea mai prost decat negociaza Theresa May Brexit-ul. Badea, alt bulangiu, un comunist jegos lipsit de orice scrupule. Dupa ce a trimis-o la plimbare pe doamna Dan (cum suna asta, "doamna Dan"!), stadionul nu a putut f inclus in programele CNI, asa ca CS Dinamo a depus documentatia pentru un nou amplasament: velodromul. Cunostintele juridice nule pe care le au tot cei care s-au implicat in proiect a cauzat trecerea la contractarea lucrarilor de realizare a studiilor de prefezabilitate si fezabilitate, in timp ce situatia juridica era in aer! Deja nu mai are rost, trebuie totusi mentionat ca nici terenul velodromului nu ajunge pentru a construi un stadion confrom prevederilor UEFA si ISU.

Situatia e critica: Primaria Sectorului 2 trebuie sa elaboreze si sa avizeze un nou PUZ (plan urbanistic zonal), dar oare toate acestea sunt conform legii? Din spusele avocatului Cuculis, nu!

Incompetenta si jigodismul isi spun din nou cuvantul in cazul proiectului noului stadion al lui Dinamo.

Blah, blah, blah