Merita?

Gainward a scos o placa video de mare angajament, mare cat un laptop si tot atat de scumpa. Modelul este Rampage700 Golden Sample "Goes Like Hell". Golden Sample inseamna varianta overclockata stabil si de mare putere. Caracteristici:

- 2 procesoare ATI RV770 la 790 MHz

- 2 GB memorie GDDR5 pe 512 biti

- slot PCI-express 2.0

- DirectX 10.1

- rezolutie 2560x1600

Mai trebe sa adaug ceva? Sa vedem... e o placa pentru gameri, nu? Corect! Deci, ca sa ne jucam, mai trebuie si un sistem pe masura in jurul ei, adica:

- placa de baza rapida

- procesor quad

- 4GB RAM minim

- HDD SATA-2

- Windows 64 biti

- monitor care sa suporte 2560 x 1600, matrice PVA

Dupa ce bagi cateva mii de euro in acest sistem, observi cu stupoare ca jocurile se vad mai prost decat pe un PS3 + Full-HD LCD TV, combinatie mult mai ieftina! Incredibil, dar adevarat. Procesorul cu care este dotat un PS3 depaseste cu mult puterea procesoarelor PC actuale. E adevarat ca pe PS3 poti doar sa te joci, dar la fel este si placa asta de la Gainward - exclusiv pentru jocuri. Sau o sa am nevoie de 2GB de RAM video in Photoshop?

Pana sa apara noua generatie de PlayStation, lucrurile mai aveau sens, mai ales ca placile video erau de bun simt, adica 512MB reprezenta valoarea de top si poate chiar o foloseai la un FIFA, pe care nu-l joci pe PS3 pentru ca nu esti obisnuit cu controllerul. Dar sa dai atatia bani pentru jocuri si sa observi ca "nu rupe"... merita?

Si o observatie de final: numele placii s-ar traduce, ironic, din "Goes Like Hell" in "merge ca dracu'" :)

Blah, blah, blah