Marilyn Manson - The High End Of Low

Impreuna cu Twiggy Ramirez, revenit de vreun an, Marilyn Manson se pregateste sa scoata albumul The High End Of Low. Cand am auzit de revenirea lui Twiggy, am sperat ca noul sound va reveni la ce era el prin 1996-2000. M-am saturat de efecte, de sintetizatoare, de distors si tot felul de efecte. Din pacate, primul single de pe album, We're From America, m-a dezamagit profund. Pe langa el, au mai ajuns pe internet alte 5 melodii (de presupus in varianta demo) care suna si ele slab.

Nu am mai ascultat Marilyn Manson decat foarte putin de prin 2003 incoace. Pe langa faptul ca am inteles efectele negative ale muzicii lui, pur si simplu nu mai suna bine. Antichrist Superstar si Mechanical Animals sunt cele mai bune albume, cu mentiunea ca primul dintre ele e mai raw. Holy Wood a anuntat panta descendenta, iar de pe The Golden Age of Grotesque nu prea ai ce sa alegi. Inainte si dupa astea iar e inutil sa asculti, pentru ca sunt fie melodii fara cap si fara coada, fie sintetizatoare in concert.

Daca mai exista cineva care-l descopera pe Manson acum, il sfatuiesc sa inceapa cu The Beautiful People, prima melodie pe care am ascultat-o si eu. Era in toamna lui '96, seara, dupa 11. Ma uitam la MTV Europe (UK), unde aveam parte de Beavis and Butt-head, de Marilyn Manson si de Garbage (remember "Queer"?). Emisiunea se numea "Alternative Nation" si era prezentata de Toby Amies. Erau multe programe de rock exceptionale, precum "Headbangers Ball" cu Vanessa Warwick, o emisiune mai ceva ca a lui Petre Magdin.

Am deviat si nu e bine. In orice caz, parca atunci viata avea un gust cu mai putine E-uri. Mai putina cenzura (aka political correctness), mai multe emisiuni (inca) de calitate. Pe masura ce Coca-Cola s-a impus in fata TEC-ului, nu am mai ramas decat cu manele, OTV si Stirile de la ora 5.

Iata 6 melodii care vor aparea, probabil intr-o forma mai decenta, pe The High End Of Low.

Arma-God-Damn-Mother-Fucking-Geddon
Four Rusted Horses
Into The Fire
May Be Harmful if Swallowed
The Wow
We're From America

Download Marilyn Manson - The High End Of Low in MP3 [41.8 MB]

Blah, blah, blah