Mancatul, sportul preferat al romanilor

Am citit de curand cum ca dintre toate "restaurantele" fast-food din Bucuresti, la McDonald's in Dristor sunt cele mai mari incasari, avand vanzari de 4-5 milioane de euro pe an. M-as fi asteptat ca ala din Unirii sa incaseze mai mult decat cel din Dristor, dar uite ca amatorii de mancare cu gust de nimic prefera sa ascuta concurenta dintre Mac si shaormeria de vizavi. Si-am mai aflat ca MacDonald's are 140.000 de clienti pe zi in reteaua nationala, ceea ce mi se pare enorm, in conditiile informarii din ziua de azi.

Intr-un Top 3 al banilor urmeaza la mica distanta Caru’ cu Bere, care nu e fast-food, deci putem sa-i zicem restaurant fara ghilimenele. Apoi, cu vanzari asemanatoare, surpriza: restaurantul din IKEA! Trei feluri de mancare si doua prajituri uscate produc peste 4 milioane de euro pe an. Cum naiba?

Intre timp, TipTop nu vinde nimic. Pentru ca s-au deschis chiar la parterul blocului in care locuiesc, am decis sa le dau o sansa. Si inc-o sansa. Si inca una. Dupa ce am mancat si pizza, si amandina, si ecler si ce naiba mai vand ei, am fost fortat sa concluzionez ca nimic de la ei n-are gust. Imi amintesc o vreme, acum cativa ani, cand TipTop-ul de la Unirii era agreabil. Acum s-au dus la vale.

Sheriff's a dainuit in Bucuresti vreo 10-12 ani, daca nu mai mult. S-au inchis si ei, desi era o vreme cand pizza si shaorma lor erau excelente. N-o sa uit ziua unui prieten, coleg de liceu, care prin '96-'97 ne-a adunat pe toti baietii din clasa si ne-a facut cinste cu o pizza la Sheriff's Unirii. Dupa ce ca luase niste pizza super picante, le-a mai pus si o tona de ketchup, tot picant. Era inceput de mai si noi mancam de curgeau apele pe noi, transpiram si mancam, asa de bun era. O tempora!

In ultimii ani incepuse sa-mi placa mancarea de la Gregory's, mai ales ca sandwich-urile erau custom. Din pacate, nu le-a mers prea bine, ca si-au tot inchis din magazine. Momentan mai stiu doar 4, dar la ei pe site vad ca sunt 6 active. La cum arata site-ul, nu cred ca se vor mai deschide si altele prea curand.

De KFC, BurgerKing si alte fast-food-uri habar n-am, ca am mancat de vreo 2-3 ori la ei si nu mi-a placut deloc. Dar la noi nu prea mai e loc pentru un alt lant de succes. Au incercat mai multi in trecut - imi aduc aminte vag de un Dunkin' Donuts la Unirii. Romanul a inceput aventura fast-food cu MacDonald's si tot cu MacDonald's o s-o incheie, 50 de ani si 50 de kile mai tarziu.

12 comentarii

 1. 31 Aug 2011 la 12:34

  o singura data am fost la sheriffs. era dupa un meci antologic pe stadionul din complexul lia manoliu.
  ce vremuri ;))

  p.s. chiar nu iti place de la burgerking?

 2. 31 Aug 2011 la 18:23

  Daca intr-adevar era sportul preferat al romanului, poate ca nu se inchideau toate astea, nu crezi? :D

  Apropo de BK, asa mi s-a facut o pofta de brownie cu inghetataaaa......ah...

 3. 31 Aug 2011 la 19:10

  Brownie cu inghetata poti manca si la Springtime sau iti fac eu :)) Brownie de la TipTop, inghetata de un anumit fel de la Mega si tot de-acolo un anume toping de ciocolata!

 4. 31 Aug 2011 la 21:43

  De la Hard Rock nu ziceai si tu.... >:P

  (La Springtime n-am vazut si nu-mi place ABSOLUT NIMIC de la aia asa ca mai bine imi faci tu :D)

 5. 31 Aug 2011 la 23:27

  Nu, cel mai bine e sa facem o vizita in HRC cat mai curand!

  Poate in ziua cu filmul ;;)

 6. 1 Sep 2011 la 07:37

  :)) Trebuia sa-mi dau seama...2 in 1...data trecuta a fost 4 in 1 :))))

  E ok! ;;)

 7. 5 Sep 2011 la 07:50

  ai uitat de gogoseria no name de la mosilor :d

 8. 5 Sep 2011 la 09:06

  Liviule, din pacate, acel "landmark" al Bucurestiului nu mai exista...

 9. 5 Sep 2011 la 17:43

  Mc'ul de la Dristor are incasari mari pentru ca e vechi si'l stie lumea ca'i bun de oprit in drum spre mare. Link pentru sursa? Banuiesc ca urmatorul e Mc'ul de la iesirea pe DN1 din Bucuresti. Prietenii de familie cu care isi fac ai mei concediile mereu opresc la astea.

  Iar Caru' cu Bere e za best thing in Bucharest. Daca ar fi sa insumez orele petrecute la Car probabil ca ar iesi locatia nr 2 (dupa propria si mimunata mea casa) unde imi petrec timpul cand ma intorc in vacanta. Nu stiu daca-i de bine sau nu asta :))

 10. 6 Sep 2011 la 03:07

  Nu mai stiu pe unde-am citit, n-am link. Pentru mine n-a fost niciodata Mac-ul in drum spre mare, pentru ca fie am plecat cu masina din Titan, fie cu metroul de la Muncii :)

  Am fost o singura data (sau de maxim doo ori) la Caru' cu bere. Ce e asa misto? Fa-ne sa salivam...

 11. 7 Sep 2011 la 18:34

  cum, ce e asa bun? mancare buna, atmosfera faina, preturi decente.. ce sa vrei mai mult?

 12. 8 Sep 2011 la 00:46

  erm... prea suna bine, ceva e putred acolo. poate cladirea are bulina rosie? :-/

Blah, blah, blah