Logo-ul cartierului Titan

Acum vreo luna si ceva citeam un articol despre o tipa care s-a apucat sa conceapa logo-uri personalizate pentru cartierele din Bucuresti. Am fost imediat uimit si curios in acelasi timp: oare cum arata logo-ul imaginat de ea pentru cartierul Titan?

Dupa niste cautari, am dat peste logo-ul deloc original:

Pentru cei care iubesc cartierul Titan si au au trait in el dintotdeauna, e foarte greu sa-i pacalesti asa usor. Logo-ul de mai sus este copiat 1:1 dupa vechiul logo al magazinului Titan (fost Mercato), din anii '90. O copie identica, practic o reconstructie vectorizata dupa vreo poza mai veche, ceva in genul:

Teodora Tomescu (Tea) e nascuta dupa Revolutie, in 1991, si prea cred ca e autoarea logo-ului care s-a aflat doua decenii pe acoperisului magazinului Titan. Lucrurile nu se opresc aici pentru ca la inceputul acestui an s-a relansat magazinul online DungiShop, unde fata vinde diverse produse, printre care si produse cu logo-ul cartierului Titan - asupra caruia nu are nici un drept de autor.

Inteleg ca fata a descoperit o vaca de muls - desi poate cu 10 ani prea tarziu, avand in vedere ca multe cartiere din Bucuresti au fost facute cunoscute in toata tara de trupele de hip-hop care activau in ele: Pantelimon, Salajan, Titan, Balta Alba, Gara de Nord, Colentina s.a.m.d. Problema e cand furi logo-uri facute de altii, dar si cand crezi ca fiind nascuta in Berceni, ai habar cum ar trebui sa arate logo-ul pentru Salajan. Lipsa unor minime cunostinte despre Bucuresti duce la crearea unor imagini hilare, precum cea cu logo-ul pentru Salajan suprapus peste o imagine din centrul cartierului Titan:

Aceste greseli sunt doar cele pe care le-am observat eu, familiarizat fiind cu cartierul Titan, dar ma gandesc cate alte prostii a mai facut fata in demersul ei... Din pacate, anul trecut, la 4 ani de la inceputul acestui demers de branding, Banca Transilvania a preluat povestea fetei si a facut si cateva clipuri despre cartierele bucurestene. Iata-l pe cel despre Titan:

In 2012, cei de la DIGI24 au facut un mic interviu cu artista Tea si fata ne explica nonsalant despre cum a preluat ea logo-ul de pe cladire:

Pai daca l-ai preluat cu copy-paste, mai este creatia ta? Mai poti vinde tricouri, cani si hanorace cu acest logo?

Rusine.

Blah, blah, blah