Legea pentru toti

Am cumparat in urma cu ceva timp 2 CD-uri de pe Amazon.com. De obicei optez pentru transport prin Posta, dar de data asta am zis ca merita diferenta de bani pentru transportul prin DHL.

Nu mica-mi fu mirarea cand am primit un telefon la primele ore ale diminetii de la cei de la DHL: trebuia sa le dau date despre colet pentru a-mi intocmi o factura. Ce factura, ca eu n-am platit niciodata nimic la Posta. I-am rugat sa-mi scrie pe mail:

Va rog sa ne transmiteti CNP-ul dumneavoastra in vederea intocmirii formalitatilor de vamuire pentru coletul cu numarul de AWB 9206347752 ce urmeaza sa soseasca in tara din SUA de la AMAZON.

De asemenea va rog sa ne transmiteti si continutul acestui colet.

Pentru acest colet veti avea de achitat la livrare 23 lei reprezentand TVA-ul catre stat.

Le-am dat CNP-ul si mi-au adus coletul acasa. La livrare am achitat cei 23 de lei.

Una peste alta, afacerea a fost paguboasa. Pe langa taxele suplimentare achitate pentru transportul rapid, am achitat si TVA-ul pe care n-a trebuit sa-l platesc niciodata la livrarile prin Posta Romana. Si aici vine intrebarea: legea asta care spune ca TVA-ul trebuie achitat e doar pentru unii? E clar ca nu mai optez vreodata pentru DHL, mai ales daca in colet se afla mai mult decat 2 CD-uri audio.

cduri_23lei

Un comentariu

  1. 14 Aug 2015 la 18:50

    CE NAIV ESTI !!!

Blah, blah, blah