La serialul "Hip-Hop Evolution", editarea s-a facut pe fuga

Serialul "Hip-Hop Evolution" a ajuns la sezonul 4. Pornit de HBO Canada in 2016, serialul a fost preluat de Netflix incepand cu sezonul 2 si a castigat audienta internationala. Munca de documentare este impresionanta, iar interviurile realizate de Shad sunt extrem de interesante pentru cei pasionati de cultura hip-hop. Din pacate, la partea de editare s-a cam tras chiulul.

Un exemplu pe care l-am prins intamplator e cel din clipul de mai jos. Editorul a aplicat un concept interesant, acela de a reconstrui copertile de discuri din elementele care le compuneau. Si pentru ca nu dispunea de fiecare element separat, a creat efectul respectiv folosind editarea video.

Se vede usor ca zona din spatele mainilor artistului a fost "clonata" din zonele adiacente, pentru a fi reconstruita. Numai ca buricul degetului a fost uitat in pozitia initiala:

Acesta e numai un exemplu, mai sunt si altele, dar mai putin evidente. In schimb, ce m-a deranjat si mai mult a fost titrarea in engleza, care pare facuta pe fuga. In exemplele de mai jos, "Above the Rim" este titlul unui film in care a jucat Tupac, iar expresia "to put music up" nu inseamna nimic. In plus, se aude foarte clar cum artistul spune "putting music out".

E bine ca se fac astfel de documentare, sunt educative si interesante pentru iubitorii muzicii. Din pacate, dupa toata munca de cautare, documentare, deplasari, telefoane si interviuri, un editor si un scrib manjesc intregul proiect cu lipsa lor de profesionism.

Blah, blah, blah