La granita dintre SUA si Mexic

Granita dintre SUA si Mexic se intinde pe aproape 3200 de kilometri si a fost, de-a lungul timpului, inspiratie si suport pentru diversi artisti in exprimarea creativa.

Unul dintre concursurile care premiaza astfel de initiative este si cel pentru "Design-ul anului", organizat de London Design Museum, care in 2020 a fost castigat de Ronald Rael si Virginia San Fratello. Acestia au instalat o serie de balansoare in gardul de otel care marcheaza frontiera dintre Sunland Park, New Mexico, si Ciudad Juarez. Balansoarele permit copiilor din cele doua tari sa se joace impreuna si e o idee geniala.

O sa va las pe voi sa deduceti de ce parte a granitei sunt cele doua state. Din pacate, e usor de dedus care-i care si nu inseamna ca America e mai curata decat tara vecina. Diferenta e ca atunci cand au aflat de implementarea acestui proiect, americanii si-au dat seama ca vor exista fotografii si filmari si au decis sa fara curat, ca sa dea bine pe sticla. Politica de tara se face cu mic, cu mare, iar in SUA toata lumea pune umarul la pastrarea unei bune imagini a tarii.

Blah, blah, blah