La cersit: schema cu autogara

Ieseam zilele trecute de la magazinul non-stop de la Muncii. In fata magazinului ma abordeaza un ins cu sotia lui, care trageau dupa ei o valijoara. Omul, cu fata de taran get-beget, ma intreaba unde e autogara. Era tarziu si nu mai avea mijloace de transport in comun, dar n-ar fi fost o problema majora sa ajunga de la Muncii la Ritmului.

Dupa ce ii dau omului explicatii, imi multumeste si, inainte sa plece in directia pe care i-o indicasem, imi cere 7 lei. Ca de atata mai are nevoie pentru biletul de calatorie. Cum bine stim, daca n-ai bani de toata calatoria, nu-i nici o problema. Platesti cat ai la sofer si te lasa cu cativa kilometri inainte de destinatie. Nu-i problema. Numai ca nu asta era ideea aici.

L-am refuzat si m-am indepartat. Am intors capul si i-am vazut cum se indreptau agale inapoi spre magazinul non-stop, in cautare de bani. N-aveau nici o treaba cu autogara.

E trist unde s-a ajuns. Din ce in ce mai multi oameni cauta in gunoaie, lantisoare sunt smulse de la gat din cauza ca saracia a atins cote periculoase. Aveti grija.

4 comentarii

 1. 12 Feb 2011 la 13:17

  e veche duda asta

 2. 14 Feb 2011 la 02:18

  pentru mine e nou nouta :)

 3. 19 Feb 2011 la 21:45

  da,exact, mie mi s-a intamplat acelasi lucru acu 4 ani, deci se pare ca nu e niciun declin :P

 4. 19 Feb 2011 la 22:44

  ancroaiabil.

Blah, blah, blah