La ce erau bune targurile de calculatoare

La sfarsitul anilor '90 existau in Bucuresti doua-trei targuri de calculatoare foarte populare: CERF, Ifabo si Flamingo Computers. Dintre ele, CERF-ul de la Romexpo era cel mai mare si cel mai vizitat. Ceva in genul Comic-Con-urilor de azi, dar cu o medie de varsta mai ridicata.

Mi-am adus aminte de acele vremuri pentru ca mi-am petrecut ore intregi in ultimele zile cautand un mouse care sa inlocuiasca aproape-defunctul Microsoft Intellimouse Optical 1.1A. Iar in cazul unui mouse nu ajunge sa citesti diverse review-uri sau sa vezi clipuri pe net, ci ar trebui sa-l poti tine in mana ca sa vezi cum se simte. Iar targurile de calculatoare ofereau acest mod de testare pe viu, ca sa nu cumperi si sa returnezi nu-stiu-cate produse pana-l gasesti pe cel mai potrivit.

Daca nu voi gasi nimic care sa ma satisfaca, o sa optez pentru o clona chinezeasca de pe ebay. La vreo 200 de lei, cu tot cu transport, nu e deloc ieftin, dar oamenii par de incredere, asa ca merita incercat.

PS: Microsoft a lansat 2 clone ale acestui mouse foarte popular: o varianta "Classic", de toata jena, si o varianta "Pro", care e mai buna decat prima, dar cu siguranta e sub varianta originala. Go figure!

Blah, blah, blah