Justin Kluivert, al doilea Memphis Depay?

In ultimele saptamani am tot vazut clipuri cu Justin Kluivert, fiul lui Patrick Kluivert, care joaca aripa stanga la Ajax. La numai 18 ani, are deja mai multe goluri la activ, unele foarte spectaculoase. Si, ca de obicei in astfel de cazuri, se nasc zvonuri despre un potential transfer la Barcelona, Real Madrid, Arsenal sau Manchester United.

M-as mira sa-l vrea Mourinho, care se pare ca mai vrea un trofeu, preferabil castigarea Premier League, inainte sa plece de la United, lasand in urma o echipa de 'batrani' storsi la maximum.

Si chiar daca ajunge noul pusti-minune la United, unde sa joace? Pe stanga e deja Alexis Sanchez, noul mega-transfer, iar Martial, tanar de perspectiva, a ajuns rezerva lui. Unde sa mai joace si Kluivert?

In opinia mea, ar trebui ca Justin sa mai joace cateva sezoane la Ajax. Nu de alta, dar sa nu o pateasca precum Memphis Depay, care a venit pe cai mari in Anglia, dorit de Man United si Liverpool, si a plecat cu coada intre picioare.

Cred ca poti juca de la 16-17 ani in Premier League si te poti impune, dar trebuie sa ai scoala englezeasca. Trebuie sa fi crescut acolo, sa intelegi sistemul si fii deja integrat, precum Michael Owen sau Wayne Rooney la vremea lor. Nu prea cred ca poti veni din alt campionat tanara speranta si sa ajungi sa te impui in Anglia. Exista si exceptii, desigur, dar unu singur e Cristiano Ronaldo si, la fel, Sir Alex Ferguson. Combinatie rara, irepetabila.

Sa vedem ce va fi la vara, cand Barca, Real, City si United vor arunca bani grei pe piata. Poate si PSG, poate si Chelsea sau Liverpool. Se anunta o vara interesanta, atat inainte cat si dupa Campionatul Mondial.

Blah, blah, blah